Seyahat girişimi Sojern, TCV'den 120 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat girişimi Sojern, TCV'den 120 milyon dolar yatırım aldı

2022 yılına kadar 1 trilyon dolardan fazla değere sahip olacağı düşünülen online seyahat endüstrisi, en büyük sektörlerden biri olmaya devam ediyor. Sektörün bu denli büyük olması da ürünlerin, hizmetlerin artmasını; bununla beraber finansmanların önünün açılmasını sağlıyor.

Seyahat endüstrisindeki oteller, havayolları, turizm acenteleri, rezervasyon portalları gibi işlemelere hizmet veren bir girişim olan Sojern, seyahat planlarken hizmet bulmayı kolaylaştırıyor; bu hizmetlerin pazarlanması için kampanyalar oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Girişim şimdi de D Serisi yatırım turunda, 120 milyon dolar yatırım aldı. Sojern'in 120 milyon dolar topladığı yatırım turundaki lider isim ise TCV (Technology Crossover Ventures) oldu. TCV bugüne kadar Airbnb, Expedia, HomeAway, TripAdvisor, SiteMinder, ExactTarget, Act-On ve Ariba gibi girişimlere yaptığı yatırımlarla tanınıyor. Bu girişimlerin birçoğunun şu anda Sojern'le birlikte çalıştığını da hatırlatalım. 2007 yılında hayata geçirilen Sojern, aldığı yatırımla mevcut hizmetini geliştirmeyi düşündüğünü açıkladı. Gelişmekte olan pazarlara hız kazandırmayı ve pazarlama gelirlerini artırmayı planlayan Sojern, yüksek büyüme oranına sahip olmak istediğini açıkladı.

Sojern, seyahat endüstrisi için veriler bazında dijital pazarlama çözümleri ve gerçek zamanlı kitleler sunuyor. Şirket, yaklaşan bir seyahati planlama ve araştırma sürecine girerken, müşteriye ulaşmak amacıyla hazırlanmış video, sosyal medya, mobil ve yerel reklamcılığın bir araya getirilmesi yoluyla rezervasyonlar için ölçeklenebilir bir model oluşturuyor. Girişimin bugüne kadar müşteriler için 13 milyar dolarlık rezervasyon yaptığını da belirtelim. Merkezi San Francisco'da bulunan Sojern'in 13 farklı lokasyonda ofisi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.