Mark Zuckerberg Cambridge Analytica için Sheryl Sandberg'i suçluyor

Mark Zuckerberg Cambridge Analytica için Sheryl Sandberg'i suçluyor

Wall Street Journal'da yer alan habere göre Sheryl Sandberg, Cambridge Analytica skandalı sonrasında işini kaybetmekten korktu. Mark Zuckerberg ise geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan skandalla ilgili olarak Sanberg'i suçladığını belirtti.

Zuckerberg, aynı şekilde araştırma şirketinin 2016 başkanlık seçimlerinde politik amaçlarla kullanılmak üzere Facebook kullanıcı verilerine erişmesinin de Sandberg'in ekibinin sorumlu olduğunu söyledi. Sandberg'in sorun yaratabilecek içeriklere karşı daha agresif biçimde mücadele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Olaylar esnasında Sandberg'in Zuckerberg ile yaptığı görüşme sonrasında, Sandberg'in arkadaşlarına işini kaybetmek konusunda endişeleri olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta yayınlanan New York Times haberinde Sandberg'in skandal sonrasında agresif lobicilik faaliyetleri başlattığından bahsedilmişti. Hatta bu haber yayınlandıktan sonra Sandberg'in bir Facebook gönderisi paylaşarak Facebook'un Definers Public Affairs isimli halkla ilişkiler şirketiyle olan ilişkisinden haberdar olmadığını belirttiğini sizlere aktarmıştık. Bu noktada bahsedilen şirketin, gazetecilere anti Facebook hareketini destekleyenleri, George Soros ile ilişkilendiren bir araştırma dağıttığını hatırlatalım.

Bu olayların ardından geçtiğimiz hafta Zuckerberg'in Sandberg'i desteklediğini söylemekte de fayda var. Hatta Zuckerberg, Sandberg için "benim için çok önemli bir iş ortağı, öyle olmaya devam ediyor ve öyle olmaya devam edecek" sözlerini sarf etmişti.

Facebook'ta iç savaş devam ederken, şirket politika cephesinde de kan kaybetmeye başladı. Şimdiye kadar Senatoda Silikon Vadisi'nin sıkı destekçisi olan Demokratlar, yayınlanan haberlerin ışığında Adalet Bakanlığından Facebook'un lobicilik faaliyetlerini araştırmasını talep etti.Bu talebi Facebook ve Google'ın veri odaklı iş modellerine darbe vuracak yeni yönetmeliklerin getirilmesi isteği takip etti.

Dört demokrat Senatör ise Mark Zuckerberg'e yazarak lobicilik faaliyetleriyle ilgili detayları kendileriyle paylaşmasını istedi. Görünen o ki; politikacılar Facebook ve Twitter'ın platformlarında yer alan nefret söylemlerine, Rusya propogandalarına ve yalan haberlere daha fazla müsamaha gösteremeyecek. Tüm bunların nedeninin ise büyük bir Demokratik Parti destekçisi olan George Soros üzerinden yürütülen PR çalışmaları olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.