E-scooter girişimi Voi Technology, Balderton Capital'dan 50 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli e-scooter girişimi Voi Technology, Balderton Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
E-scooter girişimi Voi Technology, Balderton Capital'dan 50 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli e-scooter girişimi Voi Technology, Balderton Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Londra merkezli girişim sermayesi şirketi Balderton Capital'ın yanında LocalGlobe, Raine Ventures ve Voi'nin eski destekçilerinden Vostok New Ventures da yatırım turunda karşımıza çıkan isimler oldu.

Voi Technology'nin 50 milyon dolar topladığı yatırım turunda bir dizi melek yatırımcının da adını görüyoruz. Keith Richman, Cristina Stenbeck, Amazon'dan Jeff Wilkes, Tinder'ın kurucularından biri olan Justin Mateen, BlaBlaCar'ın CEO'su ve kurucularından Nicolas Brusson, King'in kurucularından Sebastian Knutsson, Zillow'un CEO'su Spencer Rascoff da bahsi geçen melek yatırımcılar olarak açıklandı.

Fredrik Hjelm, Douglas Stark, Adam Jafer ve Filip Lindvall tarafından İsveç'in Stockholm kentinde, Ağustos 2018'de hayata geçirilen Voi Technology, faaliyet alanını İspanya'da Madrid, Zaragoza ve Malaga'ya kadar genişletti. Girişim, aldığı 50 milyon dolarlık yatırımı Avrupa'daki hizmet alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı. Voi, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Fransa, Almanya, İtalya, Norveç ve Portekiz pazarlarına önümüzdeki aylarda giriş yapacak. Girişimin kariyer sayfasına baktığımızda ise Danimarka, İsviçre, Yunanistan, Türkiye ve Finlandiya için de iş ilanlarının açıldığını görüyoruz. Bu da demektir ki, henüz açıklanmamış olsa da Voi Technology bu ülkelerde de faaliyet göstermeyi planlıyor. Dilerseniz ilanları buradan inceleyebilirsiniz.

Diğer e-scooter girişimlerinde olduğu gibi Voi de scooter'larıyla trafiği tıkanmış şehir merkezlerini rahatlatmayı ve bu sayede çevre kirliliğini azaltmayı öncelikli hedefi olarak açıklıyor. Voi'nin scooter'ları, arabalara ve taksilere kıyasla temiz, verimli, düşük maliyetli ve sıfır emisyonlu birer alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Voi'yi 12 haftada 120 binden fazla kişinin kullandığını ve Voi ile bu süreçte 200 binden fazla yolculuk yapıldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.