Bitcoin Cash Blockchain'i ikiye bölündü

Bitcoin Cash'in hard fork kodu aktif hale getirildi ve Bitcoin Cash Blockchain’i bu güncellemenin ardından ikiye bölündü. Artık BCH’nin birbirine rakip iki ayrı versiyonu bulunuyor.

Fakat şu an için hangi zincirin BCH ağının baskın olacağı ya da uzun vadede iki farklı zincir ile birlikte mi devam edileceği bilgisinin net olmadığını da not düşelim. Bitcoin Cash madencileri arasındaki 556.766 numaralı son ortak blok, SVPool tarafından ortaya çıkarıldı. Bitcoin ABC’yi destekleyen Bitcoin.com madencilik havuzunun bulduğu yeni blokla birlikte de zincir resmen ikiye bölünmüş oldu. Kısacası Bitcoin ABC tarafından ortaya konan uygulama, kripto para birimleri arasında birlikte çalışabilirliği desteklemek için ek kodun yanı sıra "blok kapasitesini artırmak" gibi bir dizi teknik güncellemeyi de ortaya çıkardı. Bitcoin “Satoshi Vision” ya da Bitcoin SV olarak adlandırılan uygulama, bu değişiklikleri reddederek eski kodu orijinal Bitcoin protokolünden geri yüklüyor ve blok boyutunu 32 MB’den 128 MB’ye çıkarıyor.

Bu kapsamda, Bitcoin SV destekçisi Craig Wright, zincir sabotaj tehditleri, hem bir Bitcoin SV zincirini hem de potansiyel olarak ölümcül hasara yol açabilecek Bitcoin ABC zinciri üzerinde boş bloklar oluşturmaya yönelik hash rate’in kullanılması önerisinde bulundu.

Hard fork aktivasyonundan üç gün önce veriler, Bitcoin SV’yi destekleyen Bitcoin Cash madenciliği havuzlarının, ağın toplam hash rate’inin çoğunluğunu fiilen birleştirdiğini ortaya koydu. Bu da tehdidi takip etme konusunda güçlü bir yeteneğin mevcut olduğunu gösterdi. Hash gücüyle ilgili bu rakamların ise hala değişime açık olduğunu belirtelim. Yani bir taraftan diğerine destek geçişinin yanı sıra, her iki zinciri de güçlendirmek için ilave kaynakların eklenmesi olasılığı da bulunuyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.