Seviye 2 otonom sürüş destekli yeni Ford Focus'ların Türkiye lansmanı gerçekleşti

Seviye 2 otonom sürüş destekli yeni Ford Focus'ların Türkiye lansmanı gerçekleşti

İlk olarak 1998 yılında karşımıza çıkan Ford Focus ailesi, 20. yılını kutluyor. Ailenin en yeni üyesi konumunda yeni Ford Focus modelinin Türkiye lansmanı gerçekleşti. 1998 yılından bu yana toplamda 16 milyonu aşkın adet satılmayı başaran Ford Focus ailesi, yeni modelindeki sunduğu teknolojiler ile ön plana çıkıyor.

Ford'un paylaştığı bilgilere göre güvenli, konforlu ve stressiz bir sürüş için akıllı teknolojilerle donatılan yeni Ford Focus, Ford Co-Pilot360 teknolojisi sayesinde seviye 2 otonom sürüş deneyimi sunuyor. Kasım ayının sonunda resmen satışa çıkacak olan yeni Ford Focus, geleceğin akıllı teknolojilerini herkesin erişimine sunmayı hedefliyor.

Yeni Focus'un sadece yeni bir Focus değil, baştan yaratılıp tasarlanan ve otomotiv sektörünü geleceğe taşıyacak bir otomobil olduğunun altını çizen Ford Otosan Pazarlama, Satış, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetür, yeni Focus ile Ford'un akıllı teknolojilerle şekillenen akıllı dünyayı herkesin erişimine sunduğunu dile getirdi.

Bir önceki modele oranla tasarım anlamında önemli değişiklikler yaşayan Focus, 53 milimetre artırılan aks mesafesi ve 109 milimetre artan uzunluğu ile artık daha büyük bir otomobil. Gelelim yeni Focus modeli ile Ford’da ilk kez sunulan Ford Co-Pilot360 sürüş destek teknolojilerine.

Sürüş deneyimini daha konforlu ve daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlayan Ford Co-Pilot360, Dur & Kalk Fonksiyonu ile geliştirilmiş, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama özellikleri içeren Adaptif Hız Kontrol Sistemi, otomobilin önündeki araçlarla güvenli sürüş mesafesinin korumasını da sağlayarak güvenli sürüşü destekliyor.

Yeni Dur & Kalk özelliği, sıkışık trafikte aracın tamamıyla durdurulmasını ve durma süresi 3 saniyeden az ise aracın otomatik olarak hareket ettirilmesini sağlıyor. Durma süresinin 3 saniyeden uzun olduğu durumlarda ise sürücü direksiyondaki devreye alma tuşuna veya hafifçe gaz pedalına basarak otomobili hareket ettirebiliyor.

Şerit hizalama teknolojisi ise yol işaretlerini takip ediyor ve aracın şeritler arasında kalmasına yardımcı olmak için direksiyonu gerekli şekilde kontrol edebiliyor. En fazla 200 km hıza kadar sürücüleri desteklemek için tasarlanan bu teknoloji, sistemin gerektirdiği aralıklarda sürücüden direksiyon tepkisi almadığında görsel ve sesli uyar da yapıyor.

135 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak

Yeni Focus modeli ile birlikte Normal, Spor ve Eco olmak üzere 3 farklı sürüş modu sunulduğunu da ekleyelim. Otomobilin orta konsolunda yer alan bir kablosuz şarj bölmesi olduğunu da ekleyelim. Otomobilin kontrol edilebilmesi için 8 inçlik dokunmatik bir ekran da suan yeni Ford Focus, B&O ses sistemi kullanıyor.

Otomobilin kullandığı teknolojilerden bir diğeri ise sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan yararlı bilgileri bakış hizasında görebileceği Göz Hizası Gösterge Paneli. Aktif Park Asistanı teknolojisine de sahip olan Focus, tek bir düğmeye basarak park etmenize olanak tanıyor.

Ford'un iyileştirilen Yaya ve Bisiklet Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısının yolda veya ileride yolun yanında bulunan veya aracın yoluna çıkabilecek kişileri algılayabildiğini de ekleyelim. Son olarak yeni Focus'un sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleriyle TrendX, Titanium ve ST-line donanım seviyelerinde 135 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.