Automation Anywhere, Softbank'tan 300 milyon dolar yeni yatırım aldı

 Automation Anywhere, Softbank'tan 300 milyon dolar yeni yatırım aldı

Erken dönem yatırım sürecinde olup da, Unicorn olabilen girişimler oldukça nadir. Bu girişimlerden biri de şüphesiz şirketlerin iş süreçlerini otomatikleştiren girişim Automation Anywhere. Geçtiğimiz Temmuz ayında New Enterprise Associates (NEA) ve Goldman Sachs Growth Equity liderliğindeki 250 milyon dolarlık yatırım alan girişimden yine bu yönde taze bir haber var.

Teknoloji odaklı girişim, SoftBank Vision Fund'dan 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket CEO'su ve kurucu ortaklardan Mihir Shukla'ya göre, aldıkları bu ek yatırım  şirketin pazardaki pozisyonunu güçlendirilmesine yardımcı olacak.

Shukla'nın hedefleri oldukça büyük. Hedeflerini  "Sadece en gelişmiş  Robotik Süreç Otomasyonu'nu (RPA) piyasaya sunmayı sürdürmekle kalmayacağız, Yapay Zeka 'yı (AI) milyonlara ulaştırmaya da yardımcı olacağız." sözleri destekliyor. Öte yandan şu anki teknolojilerini bilgisayarın ilk tanıtıldığı yıllara benzeten Shukla'ya göre, yakın gelecekte her ofis çalışanı bir dijital işçi ile çalışacak: CEO'ya göre, günümüzün ofis çalışanları bir bilgisayarı nasıl kullanacaklarını biliyorlarsa, yakın gelecekte de bir botun nasıl yapıldığını bilmeleri gerekecek.

Webrazzi okurlarının tanıdığı bir girişim olan Automation Anywhere'i ilk kez duyanlar için tanıtalım. Rutin işleri otomatikleştirerek insanların daha zorlu ve tatmin edici çalışmalara odaklanmasını sağlayan Automation Anywhere, Robotik Süreç Otomasyonu pazarında hizmet veriyor. Temmuz ayında aldığı yatırım ile küresel müşteri sayısını artıran şirket, bu yatırım ile ürünlerini geliştirmeye odaklanmıştı. 

Bu arada girişim, Enterprise RPA platformu ile ortak iş süreçlerine yönelik belirli otomasyon gereksinimlerini karşılamak üzere de çalışıyor. Bu hizmeti sağlayabilmek için indirilebilir bot uygulamaları ile sektördeki en büyük mağazasına sahip. Bot Store adını alan bu mağaza, herhangi ölçekteki bir organizasyona yönelik kurumsal ölçekte botların dağıtımında hızı artırıyor ve süreçleri basitleştiriyor. Şirkete göre, mağazayı Mart 2018'deki lansmanından beri 65.000'den fazla kullanıcı ziyaret etti.

 2013 yılında kurulan girişimGoogleLinkedIn, Tesco, Siemens gibi küresel şirketlere hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.