Hızlı değişen mobil dünyada güncel kalmanın detayları

"Hızlı Değişen Mobil Dünyada Güncel Kalmak: Tasarım ve Teknoloji" sunumu ile sahneye çıkan Commencis ekibinden İzlem Akman ve Ufuk Benlice hem Commencis hem de güncel kalmak ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Hızlı değişen mobil dünyada güncel kalmanın detayları

Bugün gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Developer 2018 konferansımızda "Hızlı Değişen Mobil Dünyada Güncel Kalmak: Tasarım ve Teknoloji" sunumu ile sahneye çıkan Commencis ekibinden İzlem Akman ve Ufuk Benlice hem Commencis hem de güncel kalmak ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Hızlı değişen iOS dünyasında güncel kalma ile ilgili detaylar paylaşan Ufuk Benlice, güncel kalmak için iki ana madde olduğunu belirtti. Bu maddelerin mobil trendler ve kullanıcı geri bildirimleri olduğunu da belirten Benlice, Apple'ın kullanıma sunacağı özellikleri hızlıca hayata geçirmeleri gerektiğini paylaştı.

Konuyla ilgili bir örnek de veren Benlice, Touch ID ve Apple Watch gibi ürünler canlıya çıkar çıkmaz konuyla ilgili sunacakları yenilikleri kullanıcılarına sunduklarını da belirtti. Autolayout sayesinde iOS işletim sistemini kullanan farklı ekran boyutlarına sahip olan cihazlar için uygulama geliştirmenin daha kolay olduğunu belirten Benlice, bu sayede güncel kalabildiklerini de sözlerine ekledi.

Apple'ın iki ana programlama diline sahip olduğunu belirten Benlice, özellikle güncel kalmak isteyen geliştiricilerin Swift dilini kullanmalarının oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Commencis'te otomasyon sistemlerine çok önem verdiklerini dile getiren Benlice, Apple'ın XCTest otomasyon sistemini kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Commencis iç süreçlerinin nasıl işlediği ile ilgili bilgiler paylaşan Akman, güncel kalmak için market ve kullanıcı trendlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. kullanıcıların ne tür ihtiyaçlara sahip olduklarını anlamak için kullanıcı röportajları, anketler ve kullanıcı testleri gerçekleştirdiklerini de belirten Akman, bu sayede deneyimin bugünkü fotoğrafını çektiklerini iletti.

Ortaya çıkan eksikliklerin ve ihtiyaçların ürün geliştirme anlamında fırsat olduğunu da paylaşan Akman, kullanıcıların hem ihtiyaçlarının hem de davranışlarının her geçen gün değiştiğinin da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.