Snapchat yeni Arkadaşlık Profilleri ve Bitmoji özelliklerini tanıttı

Snapchat yeni Arkadaşlık Profilleri ve Bitmoji özelliklerini tanıttı

Snapchat yeni çıkardığı Arkadaşlık Profilleri özelliğiyle en yakın arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkileri kutlamanızı sağlıyor. Arkadaşlarınızla aranızda geçen konuşmalardan öne çıkan kısımları yansıtan özellik, Facebook'un kutladığı arkadaşlık yıldönümlerini akla getiriyor.

Bu arada Snapchat 'in uygulamaya getirdiği yeniliklerin Arkadaşlık Profilleriyle kısıtlı olmadığını belirtelim. Bitmoji odağında yeni özellikleri de yayına alan şirket, Bitmoji Hikayeleri ve kişiselleştilmiş Bitmoji ürünleri tanıttı.

Yayına alınan yeni özelliklerden Arkadaşlık Profilleri, sizin ve arkadaşlarınızın Snapchat'i beraber kullanırken yaptıklarını öne çıkarıyor. Öne çıkarılan içerik türlerine mesajlaşmalar, fotoğraflar, videolar ve diğer içerikler de dahil. Dolayısıyla paylaşılan bu özel anlar kapsamında Snapchat'teki tüm aktivitenizin paylaşılacağını söyleyebiliriz. Anılar size özel olarak gösterilecek ve Arkadaşınızın bitmojisine basarak bu anılara erişebileceksiniz. Bugünden itibaren yayına alınacak olan Arkadaşlık Profilleri, gelecek haftalara tüm dünyadaki kullanıcılara açılacak.

Arkadaşlık Profillerinin yanı sıra Snapchat yukarıda da bahsettiğimiz üzere yeni Bitmoji içeriklerini yayına aldı. Bu yeni içerik formatlarından ilki Bitmoji Hikayeleri. Sizi bir Bitmojiye dönüştüren ve çizgi roman tarzı küçük öyküler oluşturan bu Hikayelerde arkadaşlarınızda yer alabiliyor. Keşfet sekmesinde bugünden itibaren görünmeye başlayacak olan  Bitmoji Hikayeleri, yeni içeriklerini gelecek haftalarda kullanıcıların beğenisine sunacak. Bu arada içeriklerin sadece uygulamayı İngilizce kullananlara görüneceğini de ekleyelim.

Bitmoji odağında özellikler geliştirmeye devam eden Snapchat, Bitmoji Ürünleri özelliğini de piyasaya sürdü. Bu özellikle birlikte kullanıcılar artık kendi Bitmojilerini tişörtlere, fincanlara, duş perdelerine ve telefon kılıflarına basabilecek. 15 Kasım'dan itibaren yayına alınacak olan Bitmoji Ürünlerine Snapchat'in ayarlar menüsünden erişilebiliyor. Bu özelliğin şimdilik sadece ABD'deki iOS  kullanıcılarına açık olduğunu da belirtelim.

Geçtiğimiz ay üçüncü çeyrek gelirlerini açıklayan Snapchat, 2 milyon kullanıcı kaybetti. Bu nedenle hisse değerleri düşüş yaşayan şirketin yeni özellikler ile uygulama içindeki kullanıcıları aktif tutmaya çalıştığı açıkça görülüyor. Dijitali fiziksele bağlayana Bitmoji Ürünleri ise kısa vadede ciddi bir kullanıcı kitlesini uygulamaya çekmesini sağlayabilir.

Yakın zamanda artırılmış gerçeklik filtrelerini masaüstüne taşıyarak Lens Studio'daki geliştiricilerin dikkatini çeken şirket, görünen o ki; etkileşimi arttırmak için üçüncü parti uygulama üreticilerinin ilgisini Bitmojiye çekmeye çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.