2018'in ilk yarısında ABD'deki dijital reklam harcamaları 49.5 Milyar dolara ulaştı

2018'in ilk yarısında ABD'deki dijital reklam harcamaları 49.5 Milyar dolara ulaştı

İnteraktif Reklamcılık Bürosu (IAB) 'nun son raporuna göre dijital reklamcılık büyüme göstermeye devam ediyor.Raporda yer alan verilere göre ABD'deki dijital reklam gelirleri yıldan yıla yüzde 23 büyüme göstererek; 2018'in ilk yarısında 49.5 milyar dolara ulaştı.

Yapılan harcamaların büyük çoğunluğunun mobil alanında olması ise dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl yüzde 54 oranında olan mobil reklam yatırımları, bu yıl yüzde 63'e yükseldi.

IAB’ın Araştırma ve Ölçümleme Kıdemli Başkan Yardımcısı Sue Hogan konuyla ilgili olarak: "Reklamcılar olarak tüketici davranışlarını yakalamaya çalışıyoruz. " dedi.

PwC ABD'nin ortaklarından David Silverman ise mobil ticaret büyümesinin ve doğrudan tüketiciye satış yapan markaların bu rakamlarda büyük bir rol oynadığını söyledi. Silverman, yeni teknolojilerin dijital reklamcılara verimli ve etkin bir şekilde ürünleri satın almayı düşünen tüketicileri hedefleme imkanı sunduğunu belirtti.

Düşürülen maliyetler sayesinde kar oranının işletmeye kazandırıldığını ifade eden Silverman, dijital reklamcılık pazarının işletme lerin büyümesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bu arada rapora göre video reklamcılık alanındaki harcamaların da yüzde 35 büyüme kaydederek 7 milyar dolara yükseldiğini belirtelim.  Mobil videolar ise harcamaların toplamda yüzde 60'ını oluşturuyor. Son olarak dijital ses reklam gelirler yüzde 31'lik bir büyümeyle 923 milyon dolara yükselirken, sosyal medya reklam gelirleri yüzde 38 büyüme kaydederek 13.1 milyar dolara erişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.