YouTube VR uygulaması, Oculus Go'da yerini alıyor

YouTube VR uygulaması, Oculus Go'da yerini alıyor

Bugünden itibaren Google'ın YouTube VR uygulaması, 199 dolarlık Oculus Go'da kullanıma sunuluyor. Böylece Facebook'un giriş seviyesi sanal gerçeklik cihazı, çok geniş bir VR içerik kütüphanesine kavuşuyor.

Bu gelişmeyle birlikte YouTube'un da geleneksel türdeki içerikleri ve etkileşimli video türlerini Oculus Go'ya taşımış olduğunu belirtelim. 360 derece içeriklerin ve VR180 gibi native formatların yer aldığı YouTube'un Oculus kullanıcılarına bu kütüphaneyi açması ise Oculus için oldukça mühim.

Zira Oculus, Go başlığını oyun odağında geliştirdi ve Go üzerinden medya tüketimine oldukça az yer verdi. Tam da bu nedenle Go üzerinden 360 video izlemek pek mümkün değil. Kullanıcılar cihazı bu anlamda geleneksel filmleri ve TV'yi görüntülemek için kullanıyor. Hatta bu görüntülemeyi Oculus Go'da yer alan Netflix ve Hulu uygulamaları üzerinden yapabiliyorlar.

Aynı zamanda Facebook'un da bu kapsamda Oculus TV uygulamasını Haziran ayında yayına aldığını belirtelim. Ancak Oculus TV tıpkı Apple TV'de olduğu gibi ağırlıklı olarak 2 boyutlu içerikleri sosyal bir çevrede izlemenizi sağlıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Oculus Connect konferasında CTO John Carmack, Oculus Go kullanıcılarının zamanlarının yüzde 70'ini video izleyerek yüzde 30'unu ise oyun oynayarak geçirdiğini belirtmişti. Şimdiye kadar kendini bir oyun şirketi olarak konumlandıran Oculus, bundan sonraki adımlarda kullanıcılarını sanal gerçekliğe çekmek için mobil platformuna video öğeleri ekleyebilir.

Bu noktada yeni YouTube uygulamasının, Oculus için mükemmel bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Ne de olsa Oculus TV,  YouTube VR uygulaması sayesinde fazla çaba harcamadan ciddi bir içerik kütüphanesi sunabiliyor. Aynı zamanda Google'ın yeni YouTube VR uygulamasını Daydream dışındaki cihazlara açmış olması da dikkate değer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.