Facebook Oculus TV ile dijital yayıncılığa adım attı

Facebook Oculus TV ile dijital yayıncılığa adım attı

Facebook geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği F8 etkinliğinin ilk gününde yeni Oculus Go VR başlığıyla birlikte Oculus TV özelliğini de yayına alacağını duyurmuştu. Dün paylaştığı bir blog gönderisiyle Oculus TV'yi yayına aldığını duyuran Facebook, dijital yayıncılığa yeni bir perspektif kazandırıyor.

Oculus TV'de yayınlanan programlar, Oculus Go deneyimi ile kullanıcılara sunulmuş oluyor. Özellikle Hulu ve Showtime abonelerinin kolayca yararlanabileceği bu yeni dijital yayın deneyimi, spor yayını olarak Facebook Watch üzerinden beybol maçlarını canlı olarak yayınlayan MLB Live games gibi sayfaların içeriklerini de kapsıyor.

Bu arada Oculus TV'de yayınlanan dizilerin, programların ve maçların, gerçek hayatta 180 inç TV'ye denk gelen sanal bir ekran üzerinden aktarılacağını da belirtelim. Bu yayınların Oculus Go üzerinden izlenebilmesinin en büyük avantajı ise taşınabilir olması. Dolayısıyla sanal gerçeklik ortamında yer alan bu yayınları istediğiniz an istediğiniz yerde izleyebileceğinizi söyleyebiliriz.

Facebook, kullanıcılara Oculus TV'de yer alan canlı yayınlar ve diğer içerikler arasında geçiş yapmasını sağlayan bir panel de sunuyor. Böylece kullanıcılar, The Daily Show ve Late Show with Stephen Colbert gibi içeriklerin yanı sıra,  Facebook Watch orijinal içerikleri olan Ball in the Family ve Red Table Talk'a da erişebiliyor. Bu arada tıpkı Hulu ve Showtime'da olduğu gibi Netflix uygulaması üzerinden de sevdiğiniz içerikleri Oculus Go deneyimiyle yaşayabildiğinizi belirtelim.

Yaz dönemi boyunca yeni işbirlikleri, yayın ortaklıkları ve uygulamaları platforma ekleyeceğini belirten Oculus TV, Sonbahardan sonra da bu durumun artarak devam edeceğini ifade ediyor. Üstelik yakın zamanda bu yeni ortaklıklar arasına ESPN'in de katılacağını söyleyelim.Yeni Oculus GO, bünyesinde Oculus TV'yi de bulunduruyor. Ancak halihazırda Oculus Go başlığına sahip olanların Oculus Store'dan Oculus TV uygulamasını indirmesi gerektiğini hatırlatalım.

Facebook'un bu yeni Oculus TV hamlesi, süregelen dijital yayıncılık rekabetini yeni bir noktaya taşıyor.  Özellikle yayıncıların uzun süredir devam ettirdiği orijinal içerik yarışı, artık sanal gerçeklik platformunda da devam edebilir. Bu noktada Facebook'un tüm bu rekabete yeni bir bakış açısı kazandırdığı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.