Intel'in 5G modemi 2019 yılının ikinci yarısında karşımıza çıkacak

5G çalışmaları ile ilgili önemli detaylar paylaşan Intel, 5G modemlerinin 2019 yılının ikinci yarısından itibaren kullanıma sunulacağını paylaştı.
Intel'in 5G modemi 2019 yılının ikinci yarısında karşımıza çıkacak

Apple'ın 2020 yılından itibaren iPhone modellerinde 5G teknolojisini kullanmaya başlayacağını ve söz konusu 5G teknolojisinin Intel tarafından sağlanacağını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bugün ise 5G çalışmaları ile ilgili önemli detaylar paylaşan Intel, 5G modemlerinin 2019 yılının ikinci yarısından itibaren kullanıma sunulacağını paylaştı.

XMM 8160 adını taşıyacak olan Intel'in 5G modemi, 2019 yılının ikinci yarısından itibaren markalara gönderilecek. XMM 8160 modeminin 2020 yılının ilk yarısında tanıtılacak olan akıllı telefon modellerinde kullanılması bekleniyor. Saniye başına 6 gigabit hız sunması beklenen XMM 8160 5G modemi, sadece akıllı telefonlarda değil bilgisayarlarda ve genişbant istasyonlarında da kullanılacak.

5G NR standardını destekleyenn XMM 8160 5G modemi, 4G, 3G ve 2G teknolojilerini de destekliyor. 5G teknolojisi özelinde en büyük oyuncunun Intel olmadığını da belirtelim. Teknoloji dünyasının en önemli işlemci üreticilerinden olan Qualcomm, Snapdragon X50 5G NR modemi ile akıllı telefon üreticilerine 5G teknolojisini sunacak.

Aralarında Samsung, Nokia, Sony, Xiaomi, Oppo, Vivo, HTC, LG, Asus, ZTE, Sharp, Fujitsu ve OnePlus gibi önemli akıllı telefon üreticilerinin de bulunduğu 18 marka ile anlaşan Qualcomm, Snapdragon X50 5G NR modemini bu markaların kullanıma sunacak.

Kendi işlemcilerini de üreten akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei ve Samsung'un kendi 5G modemleri üzerinde çalıştıklarını da ekleyelim. 5G teknolojisi ile ilgili karşımıza çıkan detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.