Firefox, fiyat takibini kolaylaştıran Price Wise özelliğini tanıttı

Bu özelliklerden ilki ürünlerin fiyat takibini kolaylaştıran Price Wise, diğeri de web'de gezinirken içeriği kolayca kaydedip paylaşmayı sağlayan Email Tabs özelliği oldu.
Firefox, fiyat takibini kolaylaştıran Price Wise özelliğini tanıttı

Arama motoru Mozilla Firefox, Test Pilot programının bir parçası olan yeni özelliklerini duyurdu. Bu özelliklerden ilki ürünlerin fiyat takibini kolaylaştıran Price Wise, diğeri de web'de gezinirken içeriği kolayca kaydedip paylaşmayı sağlayan Email Tabs özelliği oldu.

Price Wise özelliği, geride bıraktığımız Black Friday dönemi, tatil dönemleri gibi alışverişin yoğunlaştığı zamanlarda kullanıcıların fiyat takibi yapmasını kolaylaştırıyor. Firefox, Price Wise ile online alışveriş yapanların belirli ürünler için fiyatları takip etmesine ve fiyatlar düştüğünde uyarı almalarına izin verecek. Bu bildirimleri almak için yapılması gerekenler şu şekilde olacak; takip edilmek istenen ürün Price Watcher listesine eklenecek, ürünün fiyatı düştüğünde kullanıcıya otomatik olarak masaüstü bildirimi gelecek. Kişi eğer ürünü satın almak isterse listeden direkt olarak seçimi yapabilecek.

Price Wise özelliğinin şu an için sadece ABD'de, Best Buy, eBay, Amazon, Walmart ve The Home Depot gibi perakendeciler tarafından kullanıldığını belirtelim.

Firefox'un tanıttığı diğer bir yenilik ise Email Tabs adı verilen özellik oldu. Tarama yaparken içeriği kaydetmeyi ve paylaşmayı daha kolay hale getiren Email Tabs özelliği ile belirli e-posta şablonları seçilerek kaydedilmek istenen içerikler başlıklar halinde sıralanabilecek. Özelliği kullanmaya başlamak için öncelikle tarayıcının üst kısmındaki Email Tabs simgesine tıklamak gerekiyor. Akabinde kullanıcı istediği sekmeyi seçecek ve içeriğin ne kadarını göndermek istediğine karar verecek. Firefox kullanıcısı isterse sadece bağlantıları, ekran görüntüsü önizlemesini veya tam metni gönderebilecek. Ardından "gönder" düğmesine bastığı anda içerik otomatik olarak kullanıcının Gmail gelen kutusuna gönderilmiş olacak.

Email Tabs, dış paylaşım için panoya birden çok sekmeyi kopyalamaya da olanak tanıyor. Bu özelliğin şu anda yalnızca Gmail ile çalıştığını, yakın zamanda diğer platformlar için de aktif edileceğini belirtelim.

Firefox'un Test Pilot'undaki diğer özellikler ise şu şekilde:

Send: 1 GB'a kadar olan büyük dosyaları online olarak paylaşmayı, yüklemeyi ve şifrelemeyi sağlıyor. Bu özelliğin bu yıl içinde güncelleneceğini belirtelim.

Color: Tarayıcıyı kişiselleştiren yeni Firefox özelliği. Color ile arka plan dokusu, metin, simgeler, araç çubuğu ve diğer önemli noktalar kişiselleşiyor.

Side View: Firefox'un bu özelliği ise iki farklı tarayıcı sekmesinin aynı anda görüntülenmesine olanak sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.