Amazon Türkiye'nin moda mağazası Amazon Fashion bugün açıldı

Amazon Türkiye'nin moda mağazası Amazon Fashion bugün açıldı

İki ay önce Türkiye'deki faaliyetlerine başlayan Amazon, moda mağazası olan Amazon Fashion'ı da bugün itibarıyla kullanıma açtı. Bugünden, yani 13 Kasım'dan itibaren Türkiye’deki tüketiciler, Amazon.com.tr/fashion üzerinden moda mağazasında yer alan kadın, erkek ve çocuk kategorilerindeki giyim ürünlerine ulaşabilecek.

Amazon Fashion'da spor giyimden casual giyime, çantadan diğer aksesuarlara kadar birçok ürün bulunuyor. Ancak platformu detaylı bir şekilde incelediğimizde ürünlerin şimdilik yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. Örneğin; Vans markasının spesifik bir modelini aradığımızda Amazon Türkiye'de mevcut olmadığını görüyoruz. Her ne kadar bunun nedenini Amazon Fashion'ın ilk gününe bağlasak da kullanıcının talepleri doğrultusunda ilerleyen dönemde daha fazla markanın karşımıza çıkacağını öngörebiliriz. Eğer böyle bir gelişme olmazsa Amazon'un sıradan bir e-ticaret sitesinden de farkı kalmayacak.

Amazon.com.tr Ülke Müdürü Sam Nicols, Amazon Fashion'ın kullanıma açılmasından dolayı heyecanlı olduklarını, önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazesinin ve teslimat seçeneklerinin artacağını söylüyor. Nicols'un açıklamalarına bakarak, yukarıdaki öngörümüzün doğru çıkacağını söylemek de mümkün görünüyor.

Amazon Türkiye'nin Amazon Fashion'ın ilk gününe özel olarak seçili ürünlerde ekstra yüzde 25 indirim yaptığını da belirtelim. Bazı ürünlerin iadesi de ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. İade ile ilgili detayları bu linkten inceleyebilirsiniz. Amazon Fashion'da DeFacto, Elle, Koton, KOM, Matraş ve Penti gibi Türk markalarının yanı sıra Brooks Brothers, Clarks, Dockers, Guess, Under Armour, Pierre Cardin ve Superdry gibi global markalar da yer alıyor.

Amazon Fashion’ın açılması ile birlikte Türkiye’de moda alanında faaliyetlerini yürüten işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini müşterilere satabilecek. Amazon da bu işletmelere listeleme araçları, 7 gün 24 saat online satış desteği, açık ve şeffaf satış koşulları, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.