114 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar, otobüs servisi Ouibus'ı satın alıyor

Fransız araç paylaşım girişimi BlaBlaCar, Fransa'nın ulusal demiryolu şirketi olan SNCF'e bağlı otobüs servisi Ouibus'ı satın almayı planladığını açıkladı.
114 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar, otobüs servisi Ouibus'ı satın alıyor

Fransız araç paylaşım girişimi BlaBlaCar, Fransa'nın ulusal demiryolu şirketi olan SNCF'e bağlı otobüs servisi Ouibus'ı satın almayı planladığını açıkladı. Bu satın almayla birlikte hem uzun mesafeli araba yolculukları hem de otobüs seferleri sunmayı hedefleyen BlaBlaCar, ilk kez araba paylaşımının ötesine geçmiş ve alanını genişletmiş olacak.

BlaBlaCar, yaklaşık 6 aydır Ouibus'la birlikte otobüs paylaşımını test ediyordu. Bu test sürecinin her iki şirketi de mutlu ettiğini söylemek mümkün, çünkü SNCF ve BlaBlaCar cephesindeki yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Fransız araç paylaşım girişimi, hem SNCF'ten hem de eski yatırımcılarından toplam 114 milyon dolar (101 milyon Euro) yatırım aldı.

Birçok kişi otobüslerin uzun vadede BlaBlaCar'a zarar vereceğini düşünüyordu, fakat BlaBlaCar'ın bu hamleyle birlikte seyahat alanında öncü bir şirket haline dönüşeceğini söylemek mümkün görünüyor. Bu noktada BlaBlaCar'ın ciddi bir risk aldığını da belirtelim. Çünkü Ouibus, artan alternatif ulaşım yöntemlerinden dolayı bir süredir para kaybediyor. Ancak BlaBlaCar'ın, şu anda dış etkenler sayesinde varlığını sürdüren Ouibus'a teklif sunması da bu şekilde daha kolaylaşıyor.

BlaBlaCar ayrıca, anlaşmanın Ouibus'u Avrupa çapında diğer otobüs hizmetleriyle çalışmaya açacağını da söyledi. Bu da Ouibus'ın Münih merkezli FlixBus ile  doğrudan rekabet halinde olacağı anlamına geliyor.

Ouibus, geçtiğimiz yıllarda Fransa ve Avrupa'da 12 milyondan fazla yolcu taşıdı. Karlılığı ile unicorn şirket seviyesine ulaşan BlaBlaCar ise şu anda 22 ülkede, 300'den fazla şehirde, 65 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.