Vista Equity Partners, Apptio için 1,94 milyar dolar ödeyecek

Apptio'nun açıkladığı verilere göre Vista Equity Partners satın alma işlemi için Apptio'ya 1,94 milyar dolar ödeyecek.
Vista Equity Partners, Apptio için 1,94 milyar dolar ödeyecek

ABD merkezli bir yazılım firması olarak karşımıza çıkan Apptio, dün yaptığı bir açıklama ile birlikte Vista Equity Partners'la satın alma anlaşması imzaladığını açıkladı. Apptio'nun açıkladığı verilere göre Vista Equity Partners satın alma işlemi için Apptio'ya 1,94 milyar dolar ödeyecek.

Hisse başı 38 dolar

Yaklaşık iki yıldır halka açık bir şirket olarak hizmet veren Apptio, satın alma anlaşmasının tamamlanması ile birlikte tekrar özel bir şirket olacak. Yapılan 1,94 milyar dolarlık anlaşma ile birlikte Apptio hissedarlarının hisse başı 38 dolar alacağını da ekleyelim.

Yapılan anlaşmanın yönetim kurulları tarafından onaylandığını da paylaşan Apptio, anlaşma içinde yönetim kurulu ve danışmanların 30 gün boyunca alternatif teklifleri dikkate alabilmelerine olanak tanıyan bir madde olduğunun da altını çizdi.

Qatalyst Partners, Apptio'nun finansal danışmanları olarak hizmet verirken Wilson Sonsini Goodrich & Rosati ise şirketin hukuk danışmanları olarak hizmet veriyor. Vista Equity Partners'ın hukuk danışmanı ise Kirkland & Ellis LLP firması.

Söz konusu anlaşmanın 2019 yılının ilk çeyreğinde kapanması bekleniyor. Satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Apptio'nun ana merkezinin değişmeyeceğini ve çalışmalarına ABD'nin Washington eyaletinde bulunan Bellevue kentinde devam edeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.