Güney Koreli kripto para girişimi Pure Bit, 2.7 milyon dolar değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı

Güney Koreli kripto para girişimi Pure Bit, 2.7 milyon dolar değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı

2018 yılı kripto para dünyası için pek beklentilerin karşılandığı bir yıl olmadı. 2017 yılında yaşanan yükselişin devam etmesini uman bir çok yatırımcı ciddi kayıplar yaşadı ve 2018 yılı sonları yaklaşırken piyasaların durumunun ne olacağına dair net bir sinyal gelmiş görünmüyor.

2018 yılı kripto para piyasasının kötü etkilediği alanlardan bir diğeri de ICO'lar oldu. Kripto paraların düşüş yaşamasının yanında ICO dolandırıcılığı haberlerinin artması, genel olarak ICO'lara olan güveni azaltmıştı. Bunun son örneği de Güney Kore merkezli bir ICO olan Pure Bit'in düzenlediği ICO ile topladığı 13.000 Ethereum ile kayıplara karışmış olması oldu.

"Third-Generation of Mining Exchange" olarak kendini tanımlayan Pure Bit, Ethereum’un ERC20 temeli üzerine bir sistem geliştirdiğini belirtiyordu. ICO süresinde 13.000 Ethereum toplayan Pure Bit, ICO sonrası topladığı kripto paraları cüzdanından çıkardıktan kısa bir süre sonra sitesini kapattı ve tabi ki bu olay takipçileri arasında ciddi bir tepkiye neden oldu. Sosyal medya hesaplarını da kapatan Pure Bit, yatırımcılarını bilgilendirdiği bir grup olan KakaoTalk sohbet grubundan da tüm katılımcıları çıkarmış durumda.

Toplanan yatırımın yaklaşık olarak 2.7 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken Pure Bit ICO'suna katılmak isteyen yatırımcıların minimum 1.000 dolar (yani yaklaşık 5 ETH) yatırım yapması gerekiyordu. 5 Kasım itibariyle başlayan ICO'nun 30 Kasım tarihine kadar sürmesi hedefleniyordu fakat şu anda sitenin sadece archive.org görüntüsü bulunuyor.

Son 2 yıl içerisinde ICO'lar aracılığıyla 200 milyon dolardan fazla değerde kripto para dolandırıcılığı yapıldığı tahmin ediliyor.

Son dönemlerde bir anda ortadan kaybolup sonra tekrar piyasaya çıkan bazı ICO'lar bunu bir pazarlama stratejisi olarak kurgulayabiliyor fakat Pure Bit için durumun şu anda hiç de öyle görünmediğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.