Facebook Portal modelleri ile yapılan video görüşmeler ne kadar güvenli?

Facebook Portal modelleri ile yapılan video görüşmeler ne kadar güvenli?

Geçtiğimiz Ocak ayında Facebook'un Portal adında bir video sohbet aracı geliştirdiğini sizlere aktarmıştık. Ekim ayı itibariyle video sohbet aracı Portal ve Portal+ modellerini ön siparişe açan Facebook, ürünlerin oluşturabileceği güvenlik sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatırlatmak gerekirse 2018 yılı Facebook için kullanıcı güvenliği açısından pek de iyi geçmedi. İlk etapta Cambridge Analytica skandalıyla gündeme gelen Facebook, geçtiğimiz Eylül ayında ise 50 milyon kullanıcıyı etkileyen bir güvenlik ihlali yaşadıklarını duyurmuştu.

Tam da bu iki olay nedeniyle Facebook'un imajı zedelendi ve kullanıcıları tarafından bilgi güvenliği konusunda pek de güvenilmeyen bir firma haline geldi. Portal ve Portal+ modelleri ile ilgili oluşabilecek potansiyel soru işaretlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen şirketi, bugün resmi blogundan bir açıklama yayınladı.

"Tamamen güvenli"

Portal modelleri ile yapılan video görüşmelerinin dinlenmediğini ve içeriğin kesinlikle saklanmadığını belirten Facebook, içerik saklanmadığı ve kaydedilmediği için herhangi bir reklam çalışması için kullanılamayacağını da paylaştı. Portal ile yapılan görüşmelerin şifrelendiğini de ekleyen Facebook, Portal ve Portal+ modellerinin tamamen güvenli olduğunun da altını çizdi.

Açıklamasında Portal'ın Facebook ve Messenger ile entegre bir şekilde çalıştığını belirten Facebook, diğer servislerinde hangi bilgilere erişiliyor ise Portal için de bu verilere erişildiğini duyurdu. Sadece bazı cihaz kullanım bilgilerini işlediklerini belirten Facebook, bu bilgileri ürünün gelişimi için kullanacaklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.