Pokémon Go'nun Ekim ayındaki geliri 73 milyon dolar!

Pokémon Go'nun Ekim ayındaki geliri 73 milyon dolar!

Mobil araştırma firması Sensor Tower'a göre, artırılmış gerçekliği oyunu Pokémon Go'nun ekim ayındaki gelirini 73 milyon dolar olarak hesapladı. Geçtiğimiz sene aynı ayda ise oyunun geliri 43,6 milyon dolar olarak açıklamıştı. Bu da geçen yıldan bu yıla oyunun gelirlerinde yüzde 67'lik bir artış olduğunu gösteriyor.

San Francisco merkezli Niantic tarafından, 2016'nın temmuz ayında piyasaya sürülen ve ilk andan itibaren bir fenomen haline gelen Pokémon Go'nun toplam kazancı ise 2 milyar doları geçti. Oyun, hem App Store'da hem de Google Play Store'da tüm uygulamalar arasında 8. sırada, mobil oyunlar arasında ise 7. sırada yer alıyor. Böylelikle Pokémon Go, Epic Games'in popüler oyunu Fortnite'ın da önüne geçiyor.

Pokémon Go'nun en popüler olduğu ülke, yüzde 33, 2'lik bir payla Japonya olmaya devam ediyor. Niantic'in merkezinin bulunduğu ABD ise yaptığı harcamalara rağmen yüzde 32,9'luk payla ikinci sıraya yerleşiyor.

ABD ve Japonya için daha soğuk aylara girerken, Pokémon Go'nun gelirlerinin düşeceğini söyleyebiliriz. Çünkü oyun, gerçek zamanlı olarak dışarıda dolaşan ve pokemonları toplamaya çalışan oyunculardan kazanç sağlıyor. Eğer kullanıcılar, soğuk havada dışarı çıkıp elinde telefonla pokemon aramayı tercih etmezse, oyunun gelirinde bir artış olacağını söylemek de mümkün durmuyor.

Sensor Tower'ın geçtiğimiz sene yaptığı açıklamaları hatırlayacak olursak; Pokémon Go'nun gelirleri, 2017'nin kasım ayından ocak ayına kadar ciddi bir düşüş yaşamıştı. Eğer oyuna dair ekstrem sayılabilecek bir değişiklik (kapalı alanlarda pokemon çeşitlerinin artması gibi) olmazsa, aynı düşüş bu sene de yaşanacaktır.

Pokémon Go'nun henüz ülkemizdeki uygulama marketlerinde bulunmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.