Abone sayısını 44,7 milyona çıkaran Türk Telekom, son 9 ayda 15 milyar TL gelir sağladı

Abone sayısını 44,7 milyona çıkaran Türk Telekom, son 9 ayda 15 milyar TL gelir sağladı

Türkiye'nin önemli teknoloji ve telekom şirketlerinden biri olan Türk Telekom, 2018 yılının ilk dokuz aylık finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan sonuçlara göre Türk Telekom'un toplam abone sayısı 44,7 milyona ulaştı. Böylelikle Türk Telekom, son 11 yılın en iyi ilk dokuz ay abone kazanımını gerçekleştirmiş oldu. Açıklanan bir diğer sonuç ise şirketin son dönem kazancı oldu. Buna göre Türk Telekom'un 9 aydaki geliri, yıllık yüzde 12,7 büyümeyle 15 milyar TL'nin üzerine çıktı. Şirketin bu dönemde faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da (FAVÖK) yıllık bazda yüzde 26 artarak 6,2 milyar TL oldu.

Türk Telekom, 2018 ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yatırım harcamalarını da yüzde 76 artırdı. Şirket, 2,6 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Rakamlarla Türk Telekom

Toplam abone sayısı 44,7 milyona ulaşan Türk Telekom’un 2018’in ilk dokuz ayında sabit internet abone sayısı 856 bin net artış ile 10,6 milyona ve fiber abone sayısı da 3,4 milyona çıktı. Yalın DSL hatları dâhil, toplam sabit erişim hatları, toplam 573 bin net abone kazanımıyla 14,3 milyona ulaştı. TİVİBU'nun kullanıcı sayısı 3,5 milyon, TİVİBU Ev'in kullanıcı sayısı da 1,6 milyon oldu.

Türk Telekom’un mobil abone sayısı ise yılın ilk dokuz ayında 1,2 milyon artışla 20,8 milyona yükseldi. Bir yıl önce yüzde 80 olan LTE nüfus kapsama alanı ise eylül sonunda yüzde 89'a ulaştı. LTE kullanıcılarının toplam mobil aboneler içindeki payı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22’den yüzde 44’e yükselirken, LTE kullanıcılarının ortalama aylık veri tüketimi de yıllık yüzde 38 artış ile 6,5 GB'a çıktı.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, üçüncü çeyrekte dijital çözümler üzerinde durduklarını vurguladı. Online İşlemler uygulaması ile abonelere ödül kazandıran Sil Süpür uygulamasının bu kapsamda başı çektiğini söyleyen Doany, dijital klavye TAMBU'nun da 2018’in üçüncü çeyreği itibarıyla 7,2 milyon indirmeye ulaştığının altını çizdi. Ayrıca canlı bilgi yarışması ELEQ'in de Türk Telekom'un dijital alanda öne çıkan bir uygulaması olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.