Video analiz servisleri sunan yerli girişim: Intenseye

Yapay zeka teknolojisi sayesinde insanları anonim bir şekilde takip ederken, yaş, cinsiyet ve duygu durum değişimlerini tahmin edebilen Intenseye, video analiz servisi sunuyor.
Video analiz servisleri sunan yerli girişim: Intenseye

Akıllı şehir uygulamaları, perakende ve müşteri analizi için video analiz servisleri sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Intenseye, yaklaşık 3 ay önce işlerini bırakarak bu proje için tam zamanlı olarak başlayan Sercan Esen ve Serhat Cillidag tarafından kuruldu.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde insanları anonim bir şekilde takip ederken, yaş, cinsiyet ve duygu durum değişimlerini tahmin edebilen Intenseye, vücut poz analizi ve uzuv takibi ile detaylı ısı haritaları ve yol yönelim analizleri de yapabiliyor.

Kullanıcılarının internete bağlı kameralarına bağlanarak veya video yükleyerek analiz sonuçlarını gerçek zamanlı olarak sunabilen Intenseye, geliştiricilere API çözümlerini kullanarak kendi uygulamalarına video analiz servislerini kolaylıkla entegre etme olanağı da tanıyor.

17 Ekim 2018 tarihinde düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2018'deki Startup Lounge'da da yer alan Intenseye, hem ülkemizde hem de yurt dışında rakiplere sahip.

Big Bang 2018 finalistleri arasında yer alıyor

Geçtiğimiz Şubat ayında 1,3 milyon euro yatırım aldığını duyurduğumuz V-Count ile benzer bir çözüm sunan Intenseye, sistemlerinin kurulum gerektirmeden tüm IP kameraların yüzde 90'ında çalışabiliyor olması, bulutta ölçeklenen yapay zeka altyapıları, yüksek doğruluk oranı ve gizlilik ihlali yapmadan anonim analiz yapabilen algoritmaları sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu an için herhangi bir yatırım almayan Intenseye, İTÜ Çekirdek'te yer alıyor. Big Bang 2018 finalistlerinden biri olmayı da başaran girişim, Y Combinator tarafından yüz yüze mülakat için ABD'ye de davet edildi. Intenseye'ın demo videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=rWfNylrwajs

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.