Winklevoss kardeşler Charlie Shrem'i 5 bin bitcoin çalmakla suçladı

Winklevoss kardeşler Charlie Shrem'i 5 bin bitcoin çalmakla suçladı

2004 yılında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e fikirlerini çaldığı iddiasıyla karşımıza çıkan Winklevoss kardeşler, yeni bir suçlama ile karşımızda. Kripto para ve bitcoin ile ilgili yaptıkları doğru yatırımlar ile milyarderlere dönüşen Winklevoss kardeşler, The New York Times'ın haberine göre kripto para yatırımcısı Charlie Shrem'i dava etti.

Winklevoss kardeşlerin suçlamalarına göre Charlie Shrem 2012 yılında Winklevoss Capital'dan 5 bin bitcoin çaldı. Bugün 5 bin bitcoinin yaklaşık değerinin 32 milyon dolar seviyelerinde olduğunu da belirtelim. Paylaşılan bilgilere göre Winklevoss Capital fonu 2012 yılında Charlie Shrem'e bitcoin almak için 250 bin dolar gönderdi.

Yaklaşık 32 milyon dolar

Winklevoss Capital Shrem'e 250 bin dolar gönderse de bu alışverişin karşılığında sadece 189 bin dolarlık bitcoin satın alabildiler. O dönemlerde bitcoinin fiyatının düşük olması nedeniyle gözden kaçan bu tutarsızlık, bitcoinin fiyatının yükselmesi ve söz konusu 5 bin bitcoinin 32 milyon dolar seviyelerine gelmesi ile birlikte ortaya çıkmış oldu.

Bitcoin'den zengin olan Cameron ve Tylor Winklevoss

Charlie Shrem'in eski suçlu olduğunu ve uyuşturucu satıcılarına bitcoin satmaktan tutuklandığını da belirtelim. Açılan dava ile ilgili açıklamalarda da bulunan Cameron Winklevoss, Shrem'in hapishaneden çıktıktan sonra büyük harcamalar yaptıklarını ve bu harcamalar nedeniyle olayı fark ettiklerini paylaştı.

Shrem'in harcamaları arasında Florida'da 2 milyon dolarlık ev ve iki hız teknesi gibi harcamalar bulunuyor. Açılan davaya göre Charlie Shrem bu harcamaları 2012 yılında çaldığı 5 bin bitcoin ile yapıyor. Söz konusu dava ile ilgili bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.