Sıkça Sorulan Sorular: Kayıp veya çalınmış telefonlarda WhatsApp hesabını güvene almak

Telefonunuzun kaybolması veya çalınması gibi durumlarda, WhatsApp hesabınız başkalarının eline geçebilir. Sıkça Sorulan Sorular'ın bu bölümünde bu gibi durumlarda WhatsApp hesabınızın başkaları tarafından kullanılmaması için neler yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Öncelikle, en kısa zamanda cep telefonu operatörünüzü arayıp SIM kartınızı kilitletin. Bu durumda, telefondaki hesabı onaylamak için SMS veya çağrı alınması mümkün olmadığından hesabınız eski telefonunuzda kullanılamaz.

Bu noktada 2 farklı seçeneğiniz var. İlk olarak aynı numaralı yeni bir SIM kartı kullanarak aynı WhatsApp hesabını yeni telefonunuzda aktif hale getirebilirsiniz. Aslında çalınan veya kaybolan telefonunuzdaki hesabınızı devre dışı bırakmanın en kolay yolu bu. Çünkü WhatsApp, aynı anda sadece tek bir telefon numarası ve tek bir cihazla kullanılabiliyor.

Bir diğer seçenek ise "Çalınan/Kaybolan Telefon: Lütfen hesabımı devre dışı bırakın" cümlesini ve telefon numaranızı tam uluslararası biçimde başına +9 koyarak  burada tarif edildiği şekilde WhatsApp'a [email protected] adresi üzerinden e-posta ile gönderin.

Bu arada önemli bu uyarıda bulunmakta fayda var. SIM kartınız kilitlenmiş ve telefon servisiniz devre dışı bırakılmış olsa bile, eğer hesabınızın devre dışı bırakılması için WhatsApp’a talebinizi iletmezseniz, WhatsApp hesabınız Wi-Fi üzerinden kullanılabilir.

Son olarak eğer telefonunuz kaybolmadan önce WhatsApp için Google Drive, iCloud veya OneDrive'ı kullanarak bir yedek oluşturduysanız, sohbet geçmişinizi geri yükleyebileceğinizi söyleyelim.

Bu konuyla ilgili aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.