Chatbot temelli e-ticaret platformu Paym.es, Azerbaycan'da faaliyetlerine başlıyor

Paym.es, Bakü'de bu sene ikincisi düzenlenen ve "influencer marketing" stratejilerinin değerlendirildiği Global Influencer Day etkinliğinde, Azerbaycan pazarına girdiğini açıkladı. 
Chatbot temelli e-ticaret platformu Paym.es, Azerbaycan'da faaliyetlerine başlıyor

Kullanıcılarına mesajlaşma uygulamaları üzerinden ürün alışı ve satışı imkanı sunan Paym.esBakü'de bu sene ikincisi düzenlenen ve "influencer marketing" stratejilerinin değerlendirildiği Global Influencer Day etkinliğinde, Azerbaycan pazarına girdiğini açıkladı.

Etkinlikte konuşan Paym.es'in Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov, bir süredir yurtdışına açılma planları yaptıklarını söyledi. Jabbarov, 1 Kasım itibarıyla Bakü’den başlayarak Facebook Messenger, Yüz Yüze Satış ve Paym.es web ürünleriyle önce Azerbaycan pazarında, ardından da 2019 yılında Rusya’da büyüyeceklerini açıkladı.

Toplam nüfusu 9 milyon olan Azerbaycan'da Instagram kullanıcılarının sayısı 2 milyonu buluyor. Instagram üzerinden satış gerçekleştiren kullanıcı sayısının da 254 binden fazla olduğunu söyleyen Hasan Jabbarov, Azerbaycan’da ödeme aracılığı yapan, Paym.es dışında herhangi bir servis bulunmadığının altını çiziyor.

Azerbaycan'dan sonra hedef Rusya

Paym.es yetkilileri, bir sonraki hedefin de sosyal medyanın etkili bir şekilde kullanıldığı yer olan Rusya olduğunu söylüyor ve bunun için Azarbaycan'ın stratejik bir geçiş noktası olduğunu belirtiyorlar. Çünkü Azerbaycan sosyo-kültürel açıdan Rusya'ya benzerlik gösteriyor, ayrıca ülkede belirli bir kesim Rusça konuşabiliyor. Kısacası Paym.es, Rusya pazarına girmeden önce Azerbaycan'la alıştırma yapmak ve Türkiye'de uyguladıklarını geliştirmek istiyor. Şirketin 2019 yılı itibarıyla Rusya ve Azerbaycan operasyonlarımızı birleştirip Azerbaycan merkezli olarak yönetmek istediğini de belirtelim.

Türkiye’de son 1 yılda 320 bin kullanıcıya ulaşan ve geride bıraktığımız 3 ayda gelirlerini üçe katlayan Paym.es, form ve uzun onay süreçleri olmadan sadece mesajlaşma uygulamaları üzerinden kullanıcılarına alışveriş imkanı sağlıyor. Üyelik ve ürün listelemenin ücretsiz olduğu sistemde gerçekleştirilen her satıştan, belirli bir oranda komisyon alınıyor. Dünyanın her yerinden bireysel ya da şirket olarak dileyen herkesin kullanabildiği sistemde ödemeler, Dolar ya da Euro olarak tahsil edilebiliyor.

Girişimin geçtiğimiz Mart ayında, StartersHub ve Daal'dan yatırım aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.