Motosiklet sahipleriyle yolcuları bir araya getiren Taximono, 15 bin yolcuya hizmet verdi

Motosiklet sahipleriyle yolcuları bir araya getiren Taximono, 15 bin yolcuya hizmet verdi

Uber modelini iki tekerli ulaşıma uygulayarak motosiklet sahipleriyle yolcuları bir araya getiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Taximono'yu sizlere geçtiğimiz yılın Ekim ayında aktarmıştık. 2017 yılının başından bu yana motosiklet sahipleri ile yolcuları güvenli bir şekilde buluşturan paylaşım platformu Taximono, yaklaşık 2 yıllık süre içinde toplamda 15 bini aşkın yolcuya hizmet vermeyi başardı.

İstanbul’un yorucu araç trafiğine alternatif olarak geliştirilen Taximono, Kültür Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsünden proje uygulanabilirliği belgesine de sahip durumda. Girişim ile ilgili çeşitli bilgiler paylaşan Taximono kurucusu Rıdvan Göçemen, ilk olarak İstanbul'da hizmete sundukları Taximono'nun 2 yılda 700 kadar Taximono pilotuyla 15 bin yolcuya hizmet verdiklerini de paylaştı.

Taximono uygulaması sayesinde maliyetler düşerken kullanıcıların zamandan tasarruf ettiğini de belirten Göçemen, paylaşım ekosistemi adı verilen bu sistemin tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de son zamanlarda yükselen bir değer olarak ekonomi ve istihdama yeni bir boyut kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Taximono Asistan ile kurye hizmeti veriyor

Süreç içinde yeni özellikler de kazanan Taximono, özellikle Asistan servisi ile ön plana çıkıyor. Taximono Asistan ile sürücü anlık olarak harita üzerinde izlenebiliyor ve varacağı nokta uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Asistanlık hizmeti için güvenilir sürücüleri bir araya getiren Taximono Asistan uygulaması, İstanbul sınırları içinde paket ve belgeleri güvenli bir şekilde istenilen noktaya ulaştırıyor.

Kısacası Taximono Asistan ile evde unutulan bilgisayar, şarj kablosu veya gönderilecek hediye paketini ulaştırmak mümkün. Asistan sayesinde özel günlerde unutulan hediyeler, seyahat öncesi unutulan belgeler probleme dönüşmüyor. Taximono Asistan'ın mobil uygulama üzerinden anında fiyat alıp en yakın sürücüyü yönlendirdiğini de ekleyelim.

Taximono ile seyahat eden yolcuların güvenliklerinin ilk sırada yer aldığını belirten Rıdvan Göçemen, motora binmeden önce yolculara sürücü tarafından kask, dizlik ve eldiven verildiğini de paylaştı. Son olarak önümüzdeki dönemde Taximono'nun İstabul'daki ulaşım ağını genişleteceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.