Yeni iPad Pro modelleri 2018 MacBook Pro modelleri ile benzer performans sunuyor

Yeni iPad Pro modellerinin bugün ortaya çıkan benchmark test sonuçları ile tabletlerin performans anlamında ne kadar güçlü oldukları da ortaya çıkmış oldu.
Yeni iPad Pro modelleri 2018 MacBook Pro modelleri ile benzer performans sunuyor

30 Ekim tarihinde Apple'ın bir etkinlik düzenlediğini ve yeni iPad Pro modellerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Özellikle tasarım anlamında önemli değişiklikler yaşayan ve çerçevesiz ekrana sahip olan yeni iPad Pro modelleri, sadece tasarımıyla değil performansı ile de öne çıkmayı başarıyor.

Yeni iPad Pro modellerinin bugün ortaya çıkan benchmark test sonuçları ile tabletlerin performans anlamında ne kadar güçlü oldukları da ortaya çıkmış oldu. Geekbench tarafından yapılan testlerde yeni iPad Pro tek çekirdek için 5 bin 25, çoklu çekirdek için ise 18 bin 106 gibi başarılı skorlar almayı başardı.

Hem tek hem de çoklu çekirdek test sonuçlarında iPhone XS, XS Max, XR, iPad Pro (2017) ve iPad (2018) modellerini geride bırakan yeni iPad Pro, 2018 yılında tanıtılan 15 inçlik MacBook Pro modeli ile ise oldukça benzer bir performans sunuyor.

Gücünü A12X işlemcisinden alan 700 dolarlık yeni iPad Pro, tek çekirdek performansında 2 bin 399 dolar fiyat etiketine sahip olan ve 2.2 GHz hızında çalışan 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i7 işlemcisini kullanan 15 inçlik MacBook Pro modelinden daha başarılı bir sonuç elde etmeyi başardı.

2.6 GHz hızında çalışan Intel Core i7'li 15 inçlik MacBook Pro modeli ise tek çekirdek anlamında yeni iPad Pro modeli ile neredeyse aynı sonucu alırken çoklu test sonucunda ise yeni iPad Pro'yu geride bıraktı. Intel Core i9 kullanan MacBook Pro modeli ise tek çekirdek için 5 bin 334, çoklu çekirdek için ise 22 bin 552 puan aldı.

Tek tehdit iPad Pro değil

Etkinlik sırasında yeni iPad Pro modellerinin kaç GB RAM'e sahip olduklarının açıklanmadığını da hatırlatalım. Benchmark sonuçları ise yeni iPad Pro modellerinin 4 veya 6 GB RAM'e sahip olduklarını gösteriyor. Ortaya çıkan bilgilere göre 64, 256 ve 512 GB dahili depolama seçeneğine sahip olan iPad Pro modelleri 4 GB RAM kullanırken, 1 TB dahili depolama seçeneğine sahip olan modeller ise 6 GB RAM kullanacak.

Kısacası Salı günü ortaya çıkan yeni iPad Pro modelleri hem performans hem de fiyat anlamında MacBook Pro modellerini ciddi anlamda tehdit ediyor. MacBook Pro modelleri için tek problemin yeni iPad Pro olmadığını da belirtelim. iPad Pro modelleri ile birlikte tanıtılan 2018 MacBook Air, daha uygun fiyatlı olmasına rağmen hem tasarım hem de performans anlamında MacBook Pro modelleri ile oldukça benzer bir deneyim sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.