Uber, başarılı sürücülerini desteklemek için Uber Pro'yu hayata geçiriyor

Uber, başarılı sürücülerini desteklemek için Uber Pro'yu hayata geçiriyor

Uber sistemindeki başarılı sürücüleri teşvik etmek için yeni bir sadakat programı açıkladı. Uber Pro adındaki program Beta sürümüyle hayata geçirildi.

ABD'de kullanıma açılan Uber Pro, oyunlaştırma iş modeline dayanan bir sadakat programı. Program şimdilik 8 eyalette kullanıma açılsa da, tüm sürücülerin Uber Pro'dan faydalanamayacağını paylaşalım. Zira öncelikle sürücülerin Uber'de en az 3 ay çalışmaları gerekiyor. Öte yandan Uber'in belirlediği alt sınır olan 4.85 müşteri değerlendirme puanına ulaşmaları da bekleniyor.

Arizona Üniversitesi ile anlaşan şirket, bu sayede Uber Pro'daki sürücülerinin üniversiteye ait online ders ücretlerini üstlenecek. Sürücünün katılmak istememesi durumunda,  online derslerden eş, çocuklar, iş ortakları ya da ebeveynler gibi kişinin birinci ve ikinci dereceden yakınları faydalanabilecek.

Rakibi Lyft ile yaşadığı pazar rekabetinin yanı sıra Uber'in yüksek sürücü erime oranı ile de başı dertte. Şirketiçi yapılan bir çalışmada da sürücülerin %68'inin 6 ay içinde Uber'i terkettikleri ortaya çıkmıştı. Öte yandan şirketin bir başka sorunu ise Amazon'ın çalışanlarına saat başı asgari 15 dolar vermeyi garanti ettiğini açıklaması ve işssizliğin düşük seviyelerde kalması.

Uber, böyle bir sadakat programı ile  şirketteki sürücü erime oranını düşürebilir. Son olarak Uber Pro'dan sadece profesyonel sürücülerin değil, Uber'in yarı zamanlı çalışan sürücülerinin de kullanabileceğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.