Flickr 1 TB'lık ücretsiz servisini sonlandırıyor

Nisan ayında SmugMug'ı satın alan Flickr, 1 TB'lık ücretsiz servisini sonlandıracağını açıkladı.
Flickr 1 TB'lık ücretsiz servisini sonlandırıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Flickr‘ın silikon vadisinin fotoğraf paylaşım ve depolama uygulaması olan SmugMug'ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Satın alımın ardından platformunda önemli bir değişiklik yapan Flickr, 1 TB'lık ücretsiz servisini sonlandıracağını açıkladı.

1 TB'lık ücretsiz servisini sonlandırması ile platformu ücretsiz olarak kullanan kullanıcılarını oldukça üzecek olan Flickr, ücretsiz kullanıcılarına 1 TB yerine 1000 fotoğrafa ve videoya kadar depolama imkanı sunacak. Hesabında 1000'in üzerinde fotoğraf veya video bulunan ücretsiz Flickr kullanıcılarının Flickr Pro'ya geçiş yapmaları veya içeriklerini indirmeleri için 8 Ocak 2019 tarihine kadar süreleri bulunuyor.

Yüzde 30 indirim sunuyor

8 Ocak tarihinden itibaren bu hesaplara video veya fotoğraf eklenemeyeceğini de belirtelim. 5 Şubat tarihinden sonra ise 1000'in üzerinde video veya fotoğrafa sahip olan hesaplardaki içerikler en eski içerikten başlayarak silinecekler ve sadece 1000 içeriğin kalmasına izin verilecek. Şu an için aylık 50 dolar fiyat etiketine sahip olan Flickr Pro servisinin düzenli olarak yeni özellikler kazanacağını da ekleyelim.

Flickr Pro kullanıcılarına tam çözünürlükte fotoğraflar ve videolar için sınırsız depolama alanı, reklamlardan arındırılmış bir deneyim, fotoğrafların nasıl performans gösterdiği hakkında ek veriler, 10 dakika uzunluğunda video yükleme imkanı ve iş ortağı indirimleri gibi ayrıcalıklar sunuluyor. Son olarak 30 Kasım tarihine kadar Flickr Pro'nun ilk yılına özel olarak yüzde 30 oranında indirim sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.