Otonom araç teknolojilerine odaklanan girişim DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araç teknolojilerine odaklanan girişim DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı

Seviye 4 ve Seviye 5 otonom araç teknolojileri üzerine odaklanan girişim DeepMap, yatırımcıları arasına Generation Investment Management'ı (GIM) kattığını duyurdu.

Otonom araçlarda yüksek çözünürlüklü  haritalama-lokalizasyon ve big data yönetimi üzerine yoğunlaşan Kaliforniya merkezli girişime bugüne kadar Andreessen Horowitz, Accel Partners, GSR Ventures, Robert Bosch Venture Capital yatırım yapmıştı. Girişim, nerdeyse sonuna geldiği Seri B turunda GIM'i de arkasına alırken, ne kadar yatırım aldığını açıklamadı. Ancak TechCrunch, yatırımın 60 milyon dolar olduğunu ve girişimin yaklaşık 450 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

DeepMap'in CEO'su ve Kurucu Ortağı James Wu, arkasına GIM gibi bir yatırımcı almaktan oldukça memnun. Wu, bunu “DeepMap ve Generation, otonom araçların çevresel ve sosyal faydalara yol açacağı inancını paylaşıyor. Generation'da yetenekli ekiple çalışmaktan çok memnunuz." sözleri ile dile getirdi.

2016'da  dünyanın en iyi otonom haritalama ve yerelleştirme çözümlerini sunarak otonom araç güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan şirket, yatırım ile Çin'de ve ABD'de yer alan ofislerine yenilerine daha eklemek istiyor.  Otonom araçlar için karmaşık ve öngörülemeyen bir ortamda gezinmeye yönelik gerekli olan teknolojiyi sunduğunu belirten DeepMap, üç önemli unsuru ele alıyor: Hassas yüksek tanımlı haritalama, ultra kesin gerçek zamanlı lokalizasyon ve büyük küresel ölçeklemeyi desteklemek için hizmet veren altyapı.

Bu arada otonom araç dünyasındaki rekabet hızla artarken,  güvenilirlikleri de  tartışma konusu olarak sürüyor. Uber'in geçtiğimiz aylarda otonom aracıyla yaptığı ölümcül kaza bu soruları yine gün yüzüne çıkarmıştı. Ancak teknoloji şirketleri ve araç üreticileri bu teknojiyi  insanlara yakın hissettirmek için kilometre taşlarını bir bir deviriyorlar.  Örneğin, Waymo “halka açık yollarda 8 milyon mil'  yol katettiğini açıklarken, geçtiğimiz aylarda ABD'de Arizona'da Walmart müşterilerini sürücüsüz araçları ile taşıyan bir pilot uygulama başlatmıştı.  Öte yandan araç üreticileri Seviye 4 ve Seviye 5 otonom araçların ne kadar güvenli olduğunu göstermek için bazı çalışmalar başlatmışlardı. Jaguar Land Rover,  araçlara monte ettiği ‘sanal gözler’ ile yayaların otonom araçlara olan güvenini artırmaya yönelik çalışma yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.