WhatsApp'ın Genel Müdür Yardımcısı, reklamların uygulamaya geleceğini doğruladı

WhatsApp'ın Genel Müdür Yardımcısı Chris Daniels, WhatsApp'taki "Durum" kısmına reklamların yerleştirileceğini söyledi.
WhatsApp'ın Genel Müdür Yardımcısı, reklamların uygulamaya geleceğini doğruladı

2017'nin Eylül ayında, WhatsApp'a reklam gelme ihtimalinin ortadan kalkmadığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Habere göre Facebook'un yazılımında WhatsApp için reklamların aktif edileceğini belirten kodlar ortaya çıkmıştı. Bir yıldır devam eden söylentiler, bugün açıklığa kavuştu ve WhatsApp'un reklam almaya başlayacağı neredeyse resmiyet kazandı diyebiliriz.

WhatsApp'ın Genel Müdür Yardımcısı Chris Daniels, Outlook India dergisine yaptığı açıklamada, WhatsApp'taki "Durum" kısmına reklamların yerleştirileceğini söyledi. Daniels, bunun şirket için birincil para kazanma modu olacağını ve aynı zamanda işletmelerin WhatsApp'taki kişilere ulaşması için bir fırsat olacağının da altını çizdi. Fakat genel müdür yardımcısı, WhatsApp için başka bir gelir kaynağından bahsetmedi.

WhatsApp'ın "Durum" bölümü hakkında kısaca bir hatırlatma yapalım. Tıpkı Instagram Hikayeler'de olduğu gibi Durum'da da paylaşılan içerikler 24 saat boyunca diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Kullanıcılar bu bölümde, metin, fotoğraf, video ve GIF paylaşabiliyor. Bu bilgiler ışığında, WhatsApp reklamlarının Instagram Hikayeler'de karşımıza çıkan sponsorlu içerikler gibi olacağını söylemek mümkün. Bir reklamı en fazla 24 saat göreceğiz. Ama reklam, sürekli aynı yerde mi duracak yoksa belli bir zaman sonra kaybolacak mı, henüz bir şey söyleyemiyoruz.

Ayrıca hatırlatalım; WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Mark Zuckerberg’in WhatsApp'ı satın almasından itibaren amacının WhatsApp’a reklam yerleştirmek olduğunu belirtmişti. Acton'ın haklılığı da bu haberle kanıtlanmış oldu.

WhatsApp'ın dünya çapında bu denli popüler hale getiren iki temel özellik bulunuyordu; uygulamanın ücretsiz ve reklamsız olması. Uygulama, bazı işletmeler hariç ücretsiz olmaya devam edecek, fakat aktif edilecek olan reklamlar özelliği WhatsApp'ın popülaritesine gölge düşürecek mi, bekleyip göreceğiz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.