Influencer pazarlamaya odaklanan girişim Mavrck, 5.8 milyon dolar yatırım aldı

Influencer pazarlamaya odaklanan girişim Mavrck, 5.8 milyon dolar yatırım aldı

"Influencer" kavramı web 2.0 teknolojilerin gelişmesi ve milyarları bulan sosyal ağ kullanıcıları ile pazarlama dünyasının en ateşli başlıklardan biri haline geldi. Business Insider'a göre, 2021 yılında Influencer pazarlamasına yönelik yapılan reklam harcamalarının 2022'ye ulaşıldığında 5 ila 10 milyar dolar olması bekleniyor.

Markalar adına bu pazarlama yöntemini kolaylaştıracak platformların sayısı artarken, Mavrck ise aralarında göze çarpan girişim. 2014'ün Aralık ayında  2,5 milyon dolar  ile Seri A yatırım turuna geçen girişim, seriyi geçtiğimiz Mayıs ayında toplamda 14,9 milyon dolar ile kapatmıştı.

Girişim, yıl bitmeden yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Mavrck, GrandBanks Capital, Kepha Partners   liderliğinde toplamda 5.8 milyon dolar yatırım aldı. Crunch Base'e göre yatırım Mavrck için Seri B yatırım turunun başlaması anlamına geliyor.

Mikro Influencer'lara odaklanan girişim kendisini süreci otomatik hale getirmek ve ölçmek için bir takım araçlar sunan, "All in One" (hepsi bir arada)  etkileyici bir pazarlama platformu olarak tanımlıyor.  2012 yılında kurulan girişimin resmi iş ortağı ise Pinterest. Hizmet ettiği şirketler arasında Nike'tan jetBlue'ya, Unilever'den Coty'e kadar farklı kategorilerde yer alan küresel markalar bulunuyor.

Platformu biraz daha detaylı incelemek isterseniz, linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.