Üniversite öğrencileri için kariyer sitesi Handshake 40 milyon dolar yatırım aldı

Üniversite öğrencilerini, kampüsten kariyere taşımayı hedefleyen ve "öğrenciler için LinkedIn" olarak anılan Handshake, 40 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 275 milyon dolara çıkardı.
Üniversite öğrencileri için kariyer sitesi Handshake 40 milyon dolar yatırım aldı

Öğrenciler için ilk kariyer basamaklarını tırmanmasına yardımcı olmak amacıyla yola çıkan Handshake adlı girişim, öğrenciler ya da yeni mezunlarla bu gruba iş olanakları sağlayabilecek işverenleri buluşturuyor.

40 milyon dolar Seri C yatırımı aldığını duyuran Handshake'in şu anda ABD genelinde tam 14 milyon üyesi bulunuyor. 700 üniversitenin öğrencileri, 300 binden fazla işverenin radarında. Girişim içinde barındırdığı genç nüfusla değerli bir platform ve özellikle yeni yetenekler, yeni liderler kazanmak isteyen işverenler için doğru bir adres niteliğinde.

EQT Ventures tarafından öncülük edilen yatırım turundan sonra Handshake'in değerlemesi de 275 milyon doları buldu. Bu yılın Eylül ayında 100 çalışan sayısına ulaşan Handshake, 2013 yılında üç kurucu ortak öğrencinin fikriyle yola çıktı. 2014 yılında Handshake'i kuran girişim bugüne kadar pek çok üniversite ile anlaşma gerçekleştirmenin yanında pek çok öğrenciyi de kendine çekmeyi başardı.

Handshake biraz da öğrenci dikeyinde hem pazardaki açıktan yararlanmak istiyor hem de artık yarım milyarı aşan üyesi ile dünyanın en büyük profesyonel iş ağı LinkedIn'in öğrencilere yönelik çalışmalarını ikame etmek istiyor. LinkedIn'in bir anlamda kendilerine iş bulmak için hantal bir yere dönüştüğünü gören öğrenciler, gerçekten yeni mezun ya da öğrenci pozisyonunda ihtiyaç duydukları şirketlerle görüşebilmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.