Glovo'nun yolculuğu NOAH London 2018 sahnesinde konuşuldu

NOAH London 2018 'in ikinci gün konuşmacılarından olan Glovo kurucu ortağı ve CEO'su Oscar Pierre, şirketinin yolculuğu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Glovo'nun yolculuğu NOAH London 2018 sahnesinde konuşuldu

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla Londra’dan takip ettiğimiz NOAH London 2018 konferansındaki önemli detayları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. NOAH London 2018 'in ikinci gün konuşmacılarından olan Glovo kurucu ortağı ve CEO'su Oscar Pierre, şirketinin yolculuğu ile ilgili bilgiler paylaştı.

Yolculuklarına 3 yıl önce Barselona'da başladıklarını dile getiren Pierre, ilk etapta basit bir uygulama olarak hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi. İnsanları yaşadıkları şehirle etkileşime geçirebilecek bir uygulama yaratmayı hedeflediklerini de belirten Pierre, özellikle yemek taşımacılığı alanında öne çıkmayı planladıklarını dile getirdi.

İspanya ve İtalya'da pazarın önemli bir bölümüne sahip olduklarını da belirten Pierre, 12 ay içinde toplamda 20 ülkede ve 75'i aşkın şehirde servis vermeye başladıklarını da paylaştı. Glovo'nun kısa süre önce Türkiye'de hizmet vermeye başladığını da ekleyelim.

Türkiye ile MENA bölgesine açıldı

2015 yılında İspanya’da, Miguel Vicente, Oscar Pierre ve Sacha Michaud tarafından kurulan ve on-demand delivery kategorisinde yer alan Glovo, geçtiğimiz Mayıs ayının son günlerinde ülkemizde hizmet vermeye başladı.

Türkiye ve Mısır ile MENA bölgesine giriş yaptıklarını belirten Pierre, toplamda 150 milyon doları aşkın yatırım aldıklarını da dile getirdi. B2B için bir çözüm olan Glovo Business isimli bir model oluşturduklarını da dile getiren Pierre, bu model sayesinde B2B özelinde yapılacak olan yemek taşımacılığını kolaylaştırmayı hedeflediklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.