Türkiye İş Bankası, Silikon Vadisi'nden sonra Çin'de de inovasyon merkezi açtı

Türkiye İş Bankası, Silikon Vadisi'nden sonra Çin'de de inovasyon merkezi açtı

Teknoloji ve dijitalleşme çalışmalarını ülke sınırlarının ötesine taşıyan Türkiye İş Bankası, Silikon Vadisi’nde açtığı inovasyon merkezinden sonra dünyadaki ikinci inovasyon merkezini Çin’in Şanghay kentinde açtı.

Bankanın teknoloji iştiraki Softtech’in inovasyon merkezinin açılışı, Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen, Softtech Genel Müdürü Melih Murat Ertem ile Softtech Çin Ülke Müdürü Onur Yavuz ve bankanın Çin Temsilcisi Doruk Keser’in katıldığı törenle 29 Ekim’de gerçekleştirildi.

Softtech, bankacılık ve finans alanında sahip olduğu tecrübesini yeni açtığı ofis ile Çin’e de taşıyarak, bu pazardaki işbirliği fırsatlarını değerlendirecek, buradaki inovatif kültürü ve teknolojinin yaygın kullanımını yakından takip edecek. Gelişen teknolojiyle birlikte büyük veri, yapay zeka, bulut hizmetler, iOT, siber güvenlik gibi yeni teknolojilerin son derece önemli hale geldi. İş Bankası’nın dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacak olan Çin ofisi de çeşitli işbirliği modelleriyle Softtech ürünlerinin değişik pazarlara girmesinin yolunu açacak.

Teknolojik gelişmeler yerinde deneyimlenecek

Softtech, Silikon Vadisi’nin ardından Şanghay’daki merkezi sayesinde, Çin gibi büyük bir pazarda yüksek teknoloji firmaları ile fintech şirketlerini yakından izleme imkanı bulacak. Diyalog bankacılığı, yapay zeka, robotik teknolojiler, mobil teknolojiler ve siber güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Softtech ve İş Bankası çalışanları, Çin’deki ofiste belirli aralıklarla görev alarak, inovasyon projelerine doğrudan katılacak ve bu yolla teknolojideki yeni gelişmeleri yerinde deneyimleyebilecek.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Çin İnovasyon Merkezi’nin açılışına ilişkin yaptığı açıklamada, hızlı bir teknolojik dönüşümün yaşandığı ve her geçen gün daha da ivmelenen dijitalleşme sürecinde Türkiye İş Bankası’nın öncü kurum olmayı hedeflediğini vurguladı. Bali, yeni inovasyon merkezi olarak Çin'in seçilmesinin nedenini ise teknolojiyi hızla çoğaltabilen, çok çabuk yaygınlaştıran ülke olması şeklinde açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.