Sesli Kitap uygulaması Storytel'den podcast odağında pazarlama hamlesi

Sesli Kitap uygulaması Storytel'den podcast odağında pazarlama hamlesi

Kasım 2017'de Seslenen Kitap satın almasıyla Türkiye pazarına giren Storytel, Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu ile podcast serisine başladı. YouTube, Spotify ve Apple Music'te yayınlanan Podcast'te tanınmış yazarlar ile kitaplarının ilk sayfasını değerlendiriyor.

Şimdiye kadar bu podcast serisi kapsamında üç podcast yayınlandı. Ahmet Ümit, Ayşe Kulin ve Hakan Günday ile gerçekleşen bu sohbetler, hem Storytel'de de yayınlanan kitaplarının ilk sayfasının okunmasını içeriyor hem de bir röportaj formatında yazarın kitap özelindeki yolculuğunu ele alıyor.

Yine de sohbetlerin tek bir kitap ya da tekbir sayfa ile kısıtlı kalmadığını belirtelim. Yazarların edebiyata bakış açısını, hayatını ve anılarını da içeren bu sohbetlerin okurlar ve dinleyiciler için oldukça değerli olduğunu söylemek mümkün.

Her ne kadar Podcast formatı, ABD'de gördüğü ilgiyi henüz ülkemizde görmeye başlamamış olsa da, Storytel için bu format üzerinden bir deneyim sunmak gerçekten önemli. Ne de olsa, girişim, Podcastler aracılığıyla hali hazırda dinleyerek içerik tüketimine açık olan bir kitleye Storytel'de kitap dinleme deneyimi sunuyor.

Bu noktada Storytel'in ürettiği kaliteli içeriklerle kullanıcıların ilgisini ve sevgisini kazanabileceğini de söyleyebiliriz. Özellikle şirketin podcast için Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu'nu tercih etmesi ve Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimleriyle bu seriye başlaması, ilk etapta kaliteli içerik üretimine ne kadar önem verdiğinin de bir göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.