Amazon müşterileri, AmazonSmile üzerinden 100 milyon dolar bağışladı

Amazon müşterileri, AmazonSmile üzerinden 100 milyon dolar bağışladı

Amazon, müşterilerinin bağış yapmasını kolaylaştırmak için 5 yıl önce kurduğu AmazonSmile üzerinden şimdiye kadar 100 milyon dolardan fazla bağış yapıldığını açıkladı.

ABD, Birleşik Krallık ve Almanya'daki kullanıcılara açık olan AmazonSmile, aslında Amazon'dan farklı bir platform. Ancak müşteriler, Amazon bilgileriyle giriş yaparak bu platformda da milyonlarca ürünü satın alabiliyor. Yine de AmazonSmile'da Kindle kitapları gibi eksik ürünler de mevcut.

AmazonSmile satın aldığınız ürünün ücretinin yüzde 0.5'ini seçtiğiniz bir yardım kuruluşuna bağışlayabilmenizi sağlıyor. AmazonSmile Vakfı üzerinden yapılan bu bağışlar aynı zamanda Amazon'un vergilerinde de indirim yaşanmasını sağlıyor.

Programın 5. yılında 100 milyon dolar barajına ulaşmasıyla birlikte Amazon, bağışlarını bugünden başlayarak 2 Kasım'a kadar on katına taşıyacaklarını belirtti.

Aslına bakarsanız bu olumlu haber, bir çok kişi tarafından bir PR çalışması olarak algılanıyor. Bu noktada son zamanlarda basına yansıyan haberler nedeniyle Amazon'un imajının yıprandığını hatırlatmakta fayda var.

Daha önce elemanlarının ödeme kesintisi kaygısıyla tuvalet molasına çıkmaması şirketteki çalışma şartlarının eleştirilmesine yol açmıştı. Bu duruma karşılık bu ayın başında asgari ücreti saatlik 15 dolara yükselten şirket, aynı şekilde Whole Foods çatısı altında çalışanların sendikalaşması konusunda da sert bir duruş sergilemesiyle dikkat çekmişti.

Aynı şekilde büyük şirketlere yönelik ABD'de çıkan yeni bir vergi yasasına göre evsizlere destek vermek için vergileri artışı yaşayacak olan şirket, bu yasanın geri çekilmesine de katkıda bulundu. Hatta bu konuda okları üzerine çekmemek adına Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un geçtiğimiz ay evsiz aileler için 2 milyon dolarlık fon başlattığını da hatırlatalım.

Görünen o ki; Amazon yeni bağış haberleriyle insanları önemsediğini göstermeye devam ediyor. Bu arada Amazon gibi dünya devi e-ticaret şirketlerinin yanı sıra Türkiye'deki e-ticaret şirketlerinin de daha önce platformlarında bağış kampanyalarına yer verdiğini hatırlatalım. Örneğin Getir, barınak hayvanları için mama bağışı üzerine odaklanırken, Trendyol bir sosyal medya kampanyası ile Anadolu’da ihtiyaç sahibi okullara kırtasiye ve okul ihtiyaçları yardımında bulunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.