Apple'ın bu akşam düzenleyeceği özel lansman etkinliğinde beklenen yenilikler

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği özel lansman etkinliğinde beklenen yenilikler

Bugün Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Türkiye saatiyle 17:00'da başlayacak olan ve canlı bloglamayla sizlere aktaracağımız Apple özel etkinliği, yeni iPad modelleri başta olmak üzere birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Bu haberimizde Apple özel etkinliğinde karşımıza çıkmasını beklediğimiz tüm yenilikleri sizler için sıraladık.

Yeni iPad Pro

Apple, bu akşam en az yeni bir iPad Pro'yu tanıtmayı planlıyor. Bu yıl Mart ayında standart 9.7 inç iPad yenilemişti; ancak Apple, geçen yılki 12.9 inç iPad Pro'ya veya 10,5 inç iPad Pro'ya yeni bir güncelleme getirmedi. Bu yılki iPhone serisini doğru olarak tahmin eden TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, 11 inç ekrana sahip yeni bir iPad Pro'yu piyasaya sürecek. Bloomberg ise Apple'ın birden fazla iPad Pro'ya sahip olduğunu belirtti. Bu yüzden 12.9 inçlik yeni bir modelin de gelmesi olası.

Yeni Apple kalemi

Yeni iPad Pro ya da Pro'larla birlikte tanıtılması olası olan bir ürün daha var; yeni Apple kalemi. Mevcut kalem, arka taraftaki bir yıldırım konektörü üzerinden şarj oluyor. iPad Pro'nun yıldırım konektörü yoksa, kalemi şarj etmenin hiçbir yolu bulunmuyor. Tanıtılması planlanan Apple kalemi hakkında çok fazla şey bilmesek de yeni bir şarj desteğine sahip olacağını söylemek mümkün duruyor.

Yeni Macbook Air

Ming-Chi Kuo, Mart ayında Apple'ın mevcut modeli değiştirmek için yeni, daha ucuz bir MacBook Air üzerinde çalıştığını söylemişti. 13 inç MacBook Air, son yıllarda yeni işlemcilerle yükseltilirken Apple, bilgisayarı yeniden tasarlamadı veya diğer MacBook bilgisayarlarında bulunan daha keskin Retina ekranını bilgisayarlara entegre etmedi. Bloomberg ise Ağustos ayında, Apple'ın mevcut düşük çözünürlüklü ekranını daha keskin bir ekranla değiştireceğini düşündüğünü açıklamıştı.

Yeni Mac Mini

Bloomberg'e göre Apple'ın Mac Mini'nin yeni bir profesyonel sürümünü de duyurması bekleniyor. Ekranı olmayan küçük bir masaüstü bilgisayar olan Mac Mini, dört yıldan uzun süredir güncellenmedi. Bloomberg'e göre bir Pro modeli yeni depolama ve işlemci seçenekleri sunacak. Bu da yeni Mac Mini'nin, en yeni Intel işlemcilerini, daha hızlı, ancak daha pahalı katı hal depolamalarını içerebileceği anlamına geliyor.

iOS 12.1 Güncellemesi

iOS 12.1 ile Grup FaceTime aktif edilecek. Güncelleme ile iPhone ve iPad'e 70'den fazla yeni emoji gelecek. Grup Facetime ile 2 ila 32 kişiye kadar görüntülü arama yapmak mümkün olacak. iOS 12.1 ile kullanıcılar, görüntü yakalama işlemine ek olarak gerçek zamanlı önizlemede alan derinliğini dinamik olarak ayarlayabilecekler. Bunların yanında iPhone XS , iPhone XS Max ve iPhone XR modellerine çift SIM desteği de gelecek.

AirPower

Apple, iPhone'lar, AirPod'lar ve Apple Watch için üçlü kablosuz şarj matını Eylül 2017'de piyasaya sürdüğünden beri AirPower hakkında bir şey duymadık . Dedikodular AirPower'ın neden bu kadar yoğun bir şekilde geciktiğini açıklamış olsa da AirPower lansmanının zamanının geldiğini söylemek de mümkün.

Yeni AirPod'lar

Apple'ın, diğer şeylerin yanı sıra “Hey Siri” modunu destekleyen ikinci nesil AirPod'lar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Açıkçası bu etkinlik, yeni AirPod'lar için doğru bir etkinlik gibi görünmüyor; tedarik zincirinden veya düzenleyici kurumlardan AirPod'ların yeni modelinin geleceğine dair bir sızıntı gerçekleşmemiş olsa da söylentiler bizi şaşırtabilir.

Yazılım

Adobe, iPad için gerçek bir Photoshop tasarladığını duyurdu ve muhtemelen etkinlikte bu konuyu anlatmak üzere bir Adobe yetkilisi sahneye çıkacak. Ancak bunun yazılım açısından yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Zira ne iPad için Final Cut Pro ne de geliştiriciler için Xcode hakkında bir şey duyduk. Mac’ten iPad’e geçişi yapacak diğer üçüncü taraf profesyonel yaratıcı uygulamalarından bile ses çıkmamışken etkinliğin yazılımsal tarafının eksik kalacağını söylemek mümkün duruyor. Yine de bekleyelim.

Türkiye saati ile 17:00’da başlayacak etkinliğin tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Takipte kalın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.