Sıkça Sorulan Sorular: Instagram'da hikayemin gizlenmesini istediğim kişileri nasıl seçerim?

Bazen herkesin veya sadece belli kişilerin Instagram'daki Hikayelerimizi görmesini istemeyebiliriz. Bu nedenle Webrazzi TV'de yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular'ın bu bölümünde Hikayenizin gizlenmesini istediğiniz kişileri nasıl seçebileceğinizi anlatıyoruz.

Eğer sizi takip eden birinin hikayenizi görmesini istemiyorsanız, hikayenizi bu kişiden kolayca  gizleyebilirsiniz. Böylece bu kişinin gelecekte hikayenizde paylaşacağınız şeyleri görmesini de önleyebilirsiniz. 

Hikayenizi birisinden gizlemek oldukça basit: 

Öncelikle Profilinize gidin ve üç çizgi (pastedGraphic.png) simgesine dokunun. Sonrasında (pastedGraphic_1.png)Ayarlar'ı seçin. Ve Ayarlar üzerinde Hikaye Kontrolleri'ne gidin.  Buradan Hikayeyi Gizle'ye dokunun. Bu alanda hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri seçtikten sonra Bitti'ye dokunun. 

Eğer Hikayenizi birisinden gizlemeyi bırakmak isterseniz aynı alanda bulunan tik ( pastedGraphic_2.png)  simgesine dokunarak bu kişinin seçimini kaldırmanız mümkün.

Bu arada Hikayenizi kimlerden gizleyeceğinizi, hikayenizi gören kişilerin listesine bakarken de seçebileceğinizi belirtelim. 

Bunun için ise görüntüleyenler arasında yer alan Kişinin adının sağ üstündeki x simgesine veya üç nokta simgesine dokunmanız gerekiyor. Bir sonraki adımda da Hikayeyi 'dan Gizle'yi seçin.

Aynı şekilde Hikayeniz bir konum veya konu etiketi sayfasında görünüyorsa, bu sayfayı hikayenizi gören kişiler listesinin en başında görürsünüz. Bir konum veya konu etiketi sayfasının sağındaki x ya da üç nokta simgesine dokunarak hikayenizi bu sayfadan gizleyebilirsiniz.

Paylaştığımız bilgilerin yanı sıra Hikayenizi birisinden gizlemekle bir kişiyi engellemenin farklı şeyler olduğunu söylemekte de fayda var. Bu noktada hikayenizi gizlediğiniz kişinin profilinizi ve gönderilerinizi görmeye devam edebileceğini de söyleyelim. 

Son olarak Hikayenizi kimlerin görebileceğini, hesabınızın gizlilik ayarlarının da etkilediğini hatırlatalım. Eğer hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız, hikayenizi yalnızca onaylanmış takipçiler görebilir. Hesabınız herkese açık olarak ayarlıysa, hikayenizi Akışta takipçileriniz, profilinizde ise herkes görebilir.

Gördüğünüz gibi Hikayelerinizi istemediğiniz kullanıcılardan gizlemek oldukça basit. Bu konuda aklınıza takılan soruları ya da yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.