Gmail'in aktif kullanıcı sayısı 1.5 milyarı geçti

Google'ın e-posta servisi Gmail aktif kullanıcı sayısının 1.5 milyarı aştığını duyurdu. Gmail aktif kullanıcı sayısını hızla artırmaya devam ediyor.
Gmail'in aktif kullanıcı sayısı 1.5 milyarı geçti

Google'ın elektronik posta serivisi Gmail, paylaştığı bir tweet ile 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısını aştığını duyurdu. Gmail daha önce benzer bir açıklamayı Şubat 2016'da gerçekleştirmiş ve Gmail'in 1 milyar aktif kullanıcısı olduğunu duyurmuştu. O tarihten bu yana yüzde 50 civarında bir büyüme yakalayan Gmail bugün tam 1.5 milyar kullanıcıya aktif olarak hizmet veriyor.

Bu yılın içerisinde tasarımını yenileyen, geçtiğimiz zaman diliminde "Beta" olarak adlandırdığı dönemden çıkan Gmail, Google'ın en önemli ürünlerinden birisi. Kaldı ki dünya nüfusunu düşündüğümüzde, dünya üzerindeki her 5 kişiden 1'inin Gmail hesabı olduğunu söyleyebilmemiz mümkün hale geliyor.

Google, e-posta hizmetini ücretsiz olarak verse de G Suite aracılığıyla işletmelere sunduğu başta Gmail olmak üzere hizmetlerle ciddi bir gelir kalemine de sahip. Tahminlere göre Gmail bu hızlı büyümesini sürdürecek. Son 2 yıllık zaman diliminde yarım milyar kullanıcıya daha erişen Gmail'in önümüzdeki yıllarda neler yapacağını yakında göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.