BeeAdx: KOBİ'ler için özelleştirilmiş reklam platformu

BeeAdx: KOBİ'ler için özelleştirilmiş reklam platformu

Deniz Yoldaç liderliğinde MellonX Medya Yazılım şirketi tarafından oluşturulan BeeAdx, KOBİ'ler için özelleştirilmiş  bir reklam platformu sunuyor. KOBİler ve diğer işletmelerin reklam bütçelerini en doğru mecra veya ajans ile planlayabilmelerini amaçlayan BeeAdx Reklam Platformu, aynı zamanda şirketlerin gelen teklifler arasından değerlendirme yapabilmesini de sağlıyor.

Bu noktada BeeAdx'in yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi algoritmaları, kullanıcı dostu bir arayüzle müşterilerine sunduğunu da belirtelim.Bu sayede daha önce hiç reklam platformu kullanmamış reklam verenlerin, kolay yönlendirmeler ile doğru ajansa ve yayıncıya ulaşması hedefleniyor.

Eğer platforma ücretsiz üye olmak isterseniz bunun için ticari bir ünvana sahip olmanız yeterli. KOBİler, işletmeler ve girişimciler platforma kolayca reklamveren olarak kayıt olabiliyor. Böylece doğru ajans veya yayıncıya ulaşma süreci de hızlanıyor.

Girişimin arka planını merak edenler için 1.5 yıl önce Tübitak desteğiyle kurulan MellonX Medya Yazılım gibi BeeAdx'in de bir Tübitak Ar-Ge projesi kabulu neticesinde ortaya çıktığını ekleyelim.Ekip şu an stajyer ve freelancerlar da dahil olmak üzere 10 kişiden oluşuyor. 1.5 yıl içinde geliştirilen BeeAdx alt yapısı tamamen MellonX'e ait. Ekip tüm modülleri ve AI algoritmalarını kendi bünyesinde geliştirdi.

İki aylık beta süreci sonucunda şu ana kadar 150 bin TL'lik bir ciroya ulaşan BeeAdx'in hali hazırda içeride bir kullanıcı tabanını bulunduğunu da belirtelim. BeeAdx platformda reklamveren, ajans ve yayıncılardan oluşan 55 kullanıcı bulunduruyor. Ancak lansmanını dün gerçekleştiren girişimin, kullanıcı sayısı bu duyuruyla birlikte hızlıca artış gösterebilir.

Rakipler ve pazardaki rekabet 

Aslında Armut ve Freelancer gibi platformlarla benzerlik gösteren BeeAdx, aynı sektörü paylaşmadığı için bu platformu rakibi olarak görmüyor. Bu noktada Yoldaç durumu şöyle aktarıyor:

Bizde de hizmeti isteyen bir reklamveren tarafı var ve hizmeti verecek olan yayıncı ve ajanslar bu reklamverenlere teklif gönderip iş birliği geliştirebiliyor. Burda bu platformlardan sektör olarak tamamen ayrılıyoruz

Yoldaç sektörel olarak BeeAdx'in farkını ise şu cümleler ile anlatıyor:

Bizim sektörde ise programatik deal yapılabilen Adform, DBM gibi platformlar var ancak onlarda da yalnızca dijital yayıncılar entegre olabliyor, oysa BeeAdx'te offline yayıncılar de mevcut.Ayrıca yapay zeka ve machine learning teknolojileri ile hiç reklam yönetme kabiliyeti olmayan KOBİ'ler dahil sistemde rahatlıkla akıllı önermeler sayesinde reklam çıkabiliyor dolayısıyla hedef kitlesinde KOBİ ve girişimciler de olması ile diğer reklam platformlarından ayrılıyor çünkü diğer reklam platformları bir minimum harcama ve teknik kullanım uzmanlığı gerektiriyor.

Girişimin gelir modeli ve ücretlendirme

BeeAdx'in gelir modeli ise BEE COIN üzerinden şekilleniyor. Platformda bir çok işlemi BEE COIN ismindeki 30$ lık bee'ler ile yapabiliyorsunuz. Böylece hesabınızda 1 bee olduğu takdirde ekstra komisyon vermeden kolayca kampanya çıkabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra BeeAdx, ödemenin tamamen platformdan yürümesini istedikleri takdirde bazı ajanslar ile komisyon bazlı anlaşmalar yapabiliyor. BeeAdx yetkilileri, Onedio gibi yayıncılarla da bu tarz anlaşmalar yaptığını (Risturn) ve komisyonların anlaşma bazlı değişebildiğini belirtiyor.

Girişimin gelecek planları 

BeeAdx tüm KOBİ'lerin reklam ihtiyaçlarını bu platform üzerinden gerçekleştirmesini hedefliyor. Aynı zamanda KOBİ'lerin ajanslarla çalışmaktan çekinmeden iyi bir fiyat dengesiyle profesyonel reklamlar çıkarak büyüyebilmeleri ve reklam pazarına yeni aktörler olarak girmeleri de amaçlanıyor.

Girişimin bir başka hedefi ise ajanslara, medya planlama ve müşteri yönetimi gibi ek faydalar sağlayarak bir ajans sosyal medyası oluşturmak.

Yukarıda da değindiğimiz gibi BeeAdx, adserver altyapısı ile reklam veren ve yayıncılara kampanyalarını platform üzerinden yönetme ve takip etme imkanı da sağlıyor. Girişim şimdilik bu özelliği ön plana çıkarmamış olsa da ilerde full stack bir ad exchange olarak daha gelişmiş kullanıcılara yönelik versiyonlar geliştirmeyi de planlıyor.

Şu anda İsrail ve Arjantin ile görüşmelere devam eden girişim, platformun bu ülkelerde de satışına yönelik ilk adımı atmış durumda. Görünen o ki; BeeAdx Türkiye'den diğer pazarlara da açılan ilk reklam platformu olmayı başarmak üzere hareket ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.