Google yeni .new alan adlarını Google Docs için kullanmaya başladı

Google kullanıcılarına zamandan kazandıracak olan basit ama yeni bir özelliği devreye aldı. Google .new alan adlarını kullanarak kendi uygulamalarına giden kısayollar atadı.
Google yeni .new alan adlarını Google Docs için kullanmaya başladı

Google kullanıcıları için oldukça basit ama zaman kazandıran yeni bir özelliği devreye aldı. Google ".new" alan adlarını satın alarak bu alan adlarını Google Dokümanlar'da yeni bir belge oluşturulabilmesi için atadı. Böylece kullanıcılar web tarayıcılarında sadece bu alan adlarını yazarak direkt olarak Google'ın servislerinde yeni bir belge oluşturabilecek.

Google hali hazırda bu alan adlarını alarak uygulamayı hizmete soktu. Kısacası doc.new, docs.new, sheet.new, sheets.new, spreadsheet.new, site.new, sites.new, website.new, slide.new, slides.new, deck.new, presentation.new, form.new ve forms.new gibi adresleri tarayıcınıza yazdığınızda direkt olarak ilgili Google uygulamasına yönlendiriliyor yeni bir doküman başlatabiliyorsunuz.

İlgili yeniliği kullanıcılar da olumlu karşılarken bazı kullanıcılardan email.new gibi komutlar da oluşturulmasını, bunun ise yeni bir Gmail e-postası yazmaya aracı olmasına dair istekte bulundu. Google bu oldukça basit hamle ile kullanıcılarının yeni bir belge açmasında daha az zaman harcamasını sağlayacak.

Google yeni özelliğini aşağıdaki tweet ve video ile duyurdu:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.