NBA efsanesi Michael Jordan'dan eSpor girişimine 26 milyon dolar yatırım

NBA'in efsanevi oyuncusu Michael Jordan, aXiomatic adlı eSpor girişimine gerçekleştirilen 26 milyon dolarlık yatırıma öncülük etti. Jordan ile birlikte David M. Rubenstein de eSpor alanında önemli bir yatırım gerçekleştirmiş oldu.
NBA efsanesi Michael Jordan'dan eSpor girişimine 26 milyon dolar yatırım

NBA'in efsaneleşmiş oyuncusu Michael Jordan, bir eSpor girişimine yatırım yaparak dikkatleri üzerine çekti. Jordan ile birlikte David M. Rubenstein'in sahibi olduğu Declaration Capital bu tura önderlik etti. 26 milyon dolar yatırım alan aXiomatic ise bu yılın Mayıs ayında aldığı 25 milyon dolarlık Seri B yatırımından sonra bir önemli yatırım daha almış oldu.

aXiomatic adlı eSpor girişimine yapılan ciddi yatırımlar dikkat çekiyor. Çünkü aXiomatic kendisini konumlandırdığı çatı noktadan, bünyesinde pek çok eSpor markası barındırmaya yönelik adımlar atıyor ve sadece kendi firmasını değil oyun endüstrisini de geliştirmeyi amaç ediniyor.

eSpor faaliyetlerini ve yaygınlığını artırmaya çalışan aXiomatic, bu alanda faaliyetlerine 2015 yılında başlamış. 2016 yılında ise Team Liquid adlı eSpor takımını satın alarak bu alanda bir başka ciddi adım atmışlar. Girişim gelen yatırımları takımlarını geliştirmek, etkinlik ve sponsorlukları artırmak için kullanırken eSpor alanına ilgiliyi topyekün artırmayı amaç edinmiş durumda.

aXiomatic'in kurucusu ve CEO'su Ted Leonsis, yaptığı açıklamada yeni jenerasyon spor hayranlarının eSpor hayranları olduğunu dile getirirken, eSporun çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu hem eğlence hem de spor kategorisindeki önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Bu alanda artık duymaya alıştığımız yatırımlar ve ciddi bedellerle yapılan eSpor takımı satışları da bunu kanıtlıyor ve gelecek dönemde bu tarz yeni haberlerin de sık sık geleceğine bir işaret veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.