Google Maps, "takip etme" özelliğini devreye alıyor

Günümüzün en çok kullanılan harita uygulamalarının başında yer alan Google Maps, her geçen gün yeni özellikler kazanmaya devam ediyor.
Google Maps,

Günümüzün en çok kullanılan harita uygulamalarının başında yer alan Google Maps, her geçen gün yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda müzik kontrolleri, grup tatil planlaması ve kişisel öneriler gibi özellikler kazanan Google Maps, takip etme özelliğini duyurdu.

Kullanıma sunulan takip etme özelliği sayesinde Google Maps kullanıcıları favori restoranlarını, mağazalarını veya iş yerlerini uygulama aracılığı ile takip edebilecekler. Bu sayede kullanıcılar takip edilen iş yeri ile ilgili güncellemelere ve yeni haberlere hızlıca ulaşabilecekler.

Bu haberler ve güncellemeler arasında ise iş yerleri tarafından düzenlenecek etkinlikler, yapılacak olan indirimler veya özel teklifler yer alıyor. Google Maps'te yer alan bir iş yerini takip ettikten sonra söz konusu güncelleme ve haberler uygulama içinde yer alan "Senin için" sekmesinde yer alacak.

Takip etme özelliğinin kullanıma sunulması ile birlikte Google Maps'in Facebook Pages'e rakip olduğunu da ekleyelim. Google tarafından yapılan açıklamada, henüz açılmamış olan işletmelerin Google Maps üzerinden potansiyel müşterilerine ulaşmak için önceden çalışmalar yapabilecekleri de özellikle belirtildi.

150 milyon nokta için kullanıma sunuldu

Tabii ki bunu gerçekleştirmek için iş yerlerinin Google My Business üzerinden bir işletme profili açmaları gerekiyor. Son olarak takip etme özelliğinin Google Maps'te yer alan 150 milyonu aşkın nokta için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. Şu an için kısıtlı sayıda ülke için kullanıma sunulan özellik, önümüzdeki dönemlerde tüm Google Maps kullanıcıları için mevcut olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.