Netflix, orijinal içeriği artırabilmek için 2 milyar dolar yatırım alacağını açıkladı

Netflix, orijinal içeriği daha da artırabilmek için yatırımcılarından 2 milyar dolar yatırım alacağı bilgisini paylaştı. Söz konusu fon, ABD doları ve Euro cinsinden, üst düzey teminatsız banknotlar şeklinde hayata geçirilecek. 
Netflix, orijinal içeriği artırabilmek için 2 milyar dolar yatırım alacağını açıkladı

Netflix, orijinal içeriği daha da artırabilmek için yatırımcılarından 2 milyar dolar yatırım alacağı bilgisini paylaştı. Şirketin yatırımcıları, içerik satın alma, üretim ve geliştirme, sermaye harcamaları, işletme sermayesi, potansiyel kazanımlar ve stratejik işlemler de dahil olmak üzere yeni içeriği finanse etmeye yardımcı olmak için 2 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz ay sonu itibarıyla Netflix'in uzun vadeli borcu, önceki çeyrekte 4,89 milyar dolar üzerinden yüzde 71 artarak 8,34 milyar dolara ulaştı. Pazartesi günü Moody's Investors Service, Netflix'in teklifine “Ba3” önemsiz tahvil notu verdi ve bunun da yatırım amaçlı olmayan spekülatif bir güvenlik olduğunu belirtti. Kısacası Moody's Investors Service'e göre Netflix'in geliri sabit kalmaya devam ediyor.

Önerilen 2 milyar dolarlık borç teklifi, Netflix'in 2018'in üçüncü çeyreği için abone büyümesi beklentilerini aşmasıyla bir haftadan kısa bir süre içinde gerçekleşti ve bu süre içinde 7 milyon yeni müşteriyi netleştirmiş oldu. Netflix, 16 Ekim tarihli mektubunda hissedarlara yaptığı açıklamada, içeriğe çok büyük nakit yatırımları yaptığını ve yatırımcılara geçmişte yaptıkları nakit yatırımları ile daha fazla güven duyduklarını garanti etmek istediklerini söyledi. Şirket ayrıca, bu yatırımların gelirini ve faaliyet karını uzun süre devam ettirmelerine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Netflix aynı zamanda, orijinal içerik yatırımının bu kadar kritik olmasının nedenlerinden biri olarak sektördeki artan rekabete işaret etti; yalnızca TV, YouTube, oyun, sosyal medya ve DVD'ler ile rekabet etmediğini belirtti.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.