700 bin TL yatırım alan Sorun Kalmasın, yurt dışına açılmayı hedefliyor

700 bin TL yatırım alan Sorun Kalmasın, yurt dışına açılmayı hedefliyor

Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2018'de Webrazzi Arena sahnesinde yer alan girişimlerden biri olan Sorun Kalmasın, yatırım aldığını paylaştı. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin, takıldıkları soruları, mobil uygulaması üzerinden fotoğrafını paylaşarak sorabildikleri, başka öğrencilerin ve zaman zaman da hocaların, sorulmuş sorulara cevap verebildikleri bir soru-cevap platformu olarak hizmet veren Sorun Kalmasın, 700 bin TL tohum yatırımı aldı.

Fırat Temel ve Güray Akyüz tarafından kurulan ve kurucu ortakları arasında Zeynep Zenel ve Murat Özalp'in de bulunduğu Sorun Kalmasın, 700 bin TL'lik tohum yatırımını Nevzat Aydın, Fırat İşbecer ve Eti Girişim'den aldı.

Uygulamanın ücretsiz olması, soruların ortak bir havuza düşerek öğrenciler arasında etkileşimi ve grup çalışmasını tetiklemesi ve bu sayede soruların soruların çok kısa bir sürede cevaplanması Sorun Kalmasın platformunun ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Sorun Kalmasın'da ayrıca, sorulan bir sorunun daha önce sorulup, sorulmadığını anlayan ve sorunun bir cevabı var ise, onu kullanıcılara anında gösteren bir soru tanıma algoritması olduğunu da ekleyelim. Hem Android hem de iOS platformlarında mevcut durumda olan Sorun Kalmasın, bugüne kadar 1 milyonun üzerinde indirilmeyi başardı.

Platform içinde 6 milyonu aşkın soru ve 12 milyonu aşkın cevap bulunduğunu da belirtelim. Sorun Kalmasın platformu şu an için YKS (TYT, AYT), TEOG/YGS, ALES, DGS ve KPSS sınavlarına hazırlanan öğrenciler tarafından kullanılıyor. Alınan yatırımla birlikte mobil uygulamaları ve sunulan hizmetleri geliştirmeyi hedefleyen Sorun Kalmasın, kişiselleştirme ve oyunlaştırmayı ön plana çıkararak, kullanıcılar için daha etkili ve eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratacak.

Yurt dışına açılmayı hedefliyor

Kısa sürede platformu yabancı dillerdeki sınavlara açarak yurt dışına açılmayı da hedefleyen Sorun Kalmasın, her zaman öğrencilerin bilgiye ve eğitime ulaşımının kolaylaştırılmasını amaçlıyor.

Sorun Kalmasın'ın ilk önceliğinin, her zaman öğrencilerin bilgiye ve eğitime ulaşımının kolaylaştırılması olduğunu ve bu nedenle her ne coğrafyadan veya gelir seviyesinden olursa olsun, öğrencilerin platformu rahatça kullanabilmeleri için soru sormanın ve cevaplamanın her zaman ücretsiz olarak kalacağını da ekleyelim. Dilerseniz Sorun Kalmasın uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.