Öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olan platform: Hangi Üniversite Hangi Bölüm

Hangi Üniversite Hangi Bölüm, üniversite öğrencileriyle aday öğrenciyi bir araya getirerek, aday öğrencinin kendine en uygun üniversite ve bölümü keşfetmesini sağlayan bir web platformu olarak hizmet veriyor.
Öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olan platform: Hangi Üniversite Hangi Bölüm

Birçok öğrenci için üniversiteye giriş sınavı bir dönüm noktası oluyor. Öğrencilerin hayatlarını sınavdan önce ve sınavdan sonra şeklinde ayırdığına da muhakkak tanık olmuşsunuzdur. Bu zorlu süreçte öğrencilere, özellikle rehber öğretmenler ve ebeveynler yardımcı oluyor. Sanalda ise 6 aylık bir platform olan Hangi Üniversite Hangi Bölüm, öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olabilmeyi hedefliyor.

Hangi Üniversite Hangi Bölüm, üniversite öğrencileriyle aday öğrenciyi bir araya getirerek, aday öğrencinin kendine en uygun üniversite ve bölümü keşfetmesini sağlayan bir web platformu olarak hizmet veriyor. Platformda çeşitli okullar ve bölümlerden öğrencilerle yapılmış özel röportajlar, bölümlerle ilgili makaleler, bölümlerin taban puanları ve puan hesaplama gibi bölümler bulunuyor.

Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından yaklaşık 6 ay önce hayata geçirilen Hangi Üniversite Hangi Bölüm, kısa sürede sahip olduğu rakamlarla da dikkat çekiyor. 1 milyondan fazla sayfa görüntülenmesine sahip olan platformun 200 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Türkiye'de ciddi bir öğrenci potansiyeli olduğunu söyleyen girişim, gelir modelinin hem üniversiteler hem de öğrenciyi ilgilendiren tüm eğitim platformlarına hitap ettiğini söylüyor. Bu gelir modeli ise sunulan abonelik sistemleri ile çözümleniyor. Eğer bir üniversite bu modelden yararlanmak isterse ona belirli sayıda yazılı/videolu röportaj planı ve sponsorlu içerikler oluşturuluyor. Bunun yanı sıra banner, pinlenmiş içerikler, yaklaşık 100 bin takipçiyi aşkın sosyal medya kanalları ile bu markalar destekleniyor. Böylece platformun gelir modeli oluşturulmuş oluyor.

Henüz bir yatırım almayan Hangi Üniversite Hangi Bölüm ekibinde 2 kurucu ortak dışında 2 teknik insan, 2 editör ve 40 yazar bulunuyor.

Platformu incelemek için buraya göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.