Mekanlar için ücretsiz internet sunan yerli girişim: MooWiFi

2 yıl içinde geliştirilen yerli girişim MooWiFi, sponsor reklamlar aracılığı ile son kullanıcıya ücretsiz internet kullanımı imkanı tanıyor.
Mekanlar için ücretsiz internet sunan yerli girişim: MooWiFi

Sponsor reklamlar aracılığı ile son kullanıcıya ücretsiz internet kullanımı sağlayan MooWiFi, Özkan Güner ve Özkan Mataracı tarafından kuruldu. 2014 yılında geliştirilmeye başlanan MooWiFi, yaklaşık 2 yıl içinde test ve altyapı araştırmalarını tamamladı.

2019 yılının Mart ayında ana yazılımını tamamlamayı hedefleyen MooWiFi, mekanlarda vermiş olduğu hizmet sayesinde son kullanıcının internet maliyetini ortadan kaldırıyor. Yayın yapılan üye işyerleri ve mekanların ücretsiz Wi-Fi ile müşteri memnuniyetini artırmasını hedefleyen MooWiFi, ücretsiz Wi-Fi internet kullanımının kanuni bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

147 otelde kullanılıyor

Online reklam ürünlerinin hepsini yayınlayabilen MooWiFi, bu reklamların yanı sıra kullanıcılarını sponsorun istediği şekilde video izleme, sayfa yönlendirme, uygulama indirme ve anket gibi hizmetlere de yönlendirebiliyor. Şu an için İstanbul'da 147 otel, 16 restoran, 1 üniversite ve 2 alışveriş merkezinde kullanılan MooWiFi, toplamda 1 milyonun üzerinde kullanıcıya internet sağlıyor.

MooWiFi sistemi üzerinde aylık 2 milyon üzeri oturum açma ve 400 milyon üzeri sayfa gösterimi mevcut durumda. Genel olarak otellerde hizmet verdiği için MooWiFi kullanıcılarının yüzde 85'i yabancı turist ve kullanıcıların yüzde 93'ü ise mobil cihazlar üzerinden internet kullanıyor.

Hedef kitlenin Wi-Fi'ya bağlanırken reklam izlemesine olanak tanıyan MooWiFi, tüketicilerin ücretsiz Wi-Fi karşılığında sponsorların tam ekran, yüksek etkili reklamlarını izlemesini sağlar. MooWiFi'ın daha önce Skyscanner ve Turkish Airlines gibi önemli firmalar ile reklam çalışmaları yaptıklarını da ekleyelim.

Ülkemizde TTnet Wifi ve Wispotter gibi çözümlerle rakip durumda olan MooWiFi, yayın noktalarına ait maliyeti en düşük seviyede tutarak hızla yayılmayı hedefliyor. Rakiplerinden farklı olarak ücretli bir hizmet sağlamayan MooWiFi, hizmeti ücretsiz bir şekilde sunduğu için son kullanıcıya reklam yayınlıyor. MooWiFi'ın Otel, Cafe-Restoran ve Hotspot Portal olmak üzere 3 farklı üyelik planına sahip olduğunu da ekleyelim.

Reklam yayınlarının yanı sıra sahip olduğu kullanıcı bilgilerini Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na uygun bir şekilde pazarlama aracı olarak da kullanabilen MooWiFi, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Gelecekte 5 bin adet yayın noktasına ulaşmayı ve ekibini büyütmeyi hedefleyen MooWiFi, yatırım almayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.