1440 dakikanın dijital dönüşümünü Webrazzi Summit 2018'de konuştuk

"1440 Dakikanın Dijital Dönüşümü" adlı oturumda Turkcell'den Ayşem Ertopuz, dijital dönüşüme dair merak edilenleri ele aldı.
1440 dakikanın dijital dönüşümünü Webrazzi Summit 2018'de konuştuk

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2018, bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşiyor.

E-ticaret, dijital pazarlama, blockchain, yapay zeka, yatırım ekosistemi, finansal teknolojileri ve e-spor gibi çok sayıda konu başlığının ele alınmaya başlandığı konferansımızda "1440 Dakikanın Dijital Dönüşümü" adlı oturumda Turkcell'den Ayşem Ertopuz, dijital dönüşüme dair merak edilenleri ele aldı.

Mobilin hızlı yükselişi günümüzde birçok kişinin zamandan tasarruf etmesine olanak sağlıyor. Ayşem Ertopuz konuşmasına bir kişinin günlük zaman kaybının 1440 dakika, yani bir günün tamamı olduğunu söyleyerek başladı. Teknolojinin ve dijital deneyimlerin yaygınlaşması ile bu 1440 dakikanın kaybedilmeyeceğini sözlerine ekledi.  Dijital paylaşım ekonomisi, mobil oyunun yükselişi, e-ticaretin dönüşümü, yeni nesil medya ve hiperbağlılık başlıkları altında dijital dönüşümün detaylarına değindi.

Tek bir platform üzerinde bütün deneyimlerin sağlanması ve bunların paylaşılması gerektiğini vurgulayan Ayşem Ertopuz, Turkcell'in mesajlaşma platformu Bip'i dijital paylaşım ekonomisi başlığında katılımcılarla paylaştı. Mobil oyunun kişilerin eğitiminde önemli bir noktada olduğunu söyleyen Ertopuz, Hadi, Tavla Go ve PlayCell gibi oyunların önemini anlattı. Geleneksel ticaretin yerini e-ticarete bırakmasının yanında artık e-ticaretin de dönüşüm aşamasında olduğunu söyleyen Ertopuz, e-ticarette güvenliğin öneminden bahsetti. Bu bağlamda oluşturdukları e-ticaret platformunu katılımcılara anlattı. Dijital medyanın yeni olmadığını fakat hızla geliştiğini söyleyen Ertopuz, Turkcell'in Dergilik, TV+ ve fizy gibi dijital medya uygulamalarını anlattı. Hiperbağlılık konusuna da değinen Ayşem Ertopuz, iOT'lere yapılacak yatırımların gelecek dönemde daha da artacağını ve mobil deneyimlerin gelecekte önemli fırsatlar doğuracağını söyledi.

Ertopuz konuşmasında, Turkcell'in geliştirilen uygulamaları Kopilot, Supercam ve Akıllı Tarım uygulamalarına da değindi. Ayrıca Turkcell'in Merhaba Umut isimli sosyal sorumluluk uygulamasından da bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.