Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen hayatını kaybetti

Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen hayatını kaybetti

Geçmişte Bill Gates'i Harvard'ı terk etmeye ve Microsoft'u kurmaya teşvik eden Paul Allen kansere yenik düştü. 65 yaşında hayatını kaybeden Allen, Gates'in Harvard'tan ayrılışının ardından onunla birlikte Microsoft'u kurmuştu.

1993 yılında Gates ile anlaşmazlık yaşaması sonucunda Microsoft'u terk eden Allen, Microsoft'un ciddi miktarda hissesini de elinde tutmaya devam ediyordu. Microsoft ayrılığının ardından Amerikan futbol takımı Seattle Seahawks'ı satın almasıyla gündeme gelen Allen, Xiant, Kiha Software, Washington Üniversitesi ve Otto Robotics'e de yatırım yaptı.

Aynı zamanda Vulcan isminde bir şirketin sahibi olan Allen, Vulcan çatısı altında sanat, sinema, yatırım, teknoloji, emlak ve spor olmak üzere bir çok farklı alanda değer üretmeye odaklanıyordu.

Ancak bir süredir kanser tedavisi gören Allen, yaşanan komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybetti. Allen’ın ölümünün ardından açıklama yapan Bill Gates ise “En yakın ve en eski arkadaşım, Paul Allen’ın hayatını kaybetmesinden dolayı kalbim kırık” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.