SPONSORLU

Döngüyü kapatmak: Kullanıcıların app yaşam döngüsünü anlamak

Döngüyü kapatmak: Kullanıcıların app yaşam döngüsünü anlamak

Bir kullanıcıyı app'inizi kullanmaya götüren yol düz değildir. Asıl amaç kullanıcının app'inizi kurması değil, uzun süreli kullanmasıdır. Bunu söylemesi kolay olsa da, kullanıcılarınızın çoğu eninde sonunda app'inizi kullanmayı bırakacaktır. Önde gelen mobil attribution şirketi Adjust'a göre, kullanıcıların neredeyse %80'i app'inizi kurduktan sonra ertesi gün kullanmayı bırakıyor. İyi haber ise, app'inizi silen veya kullanmayı bırakan kullanıcılarınızın çoğu geri gelebilir. App kullanımı ve kullanıcı döngüsü hakkında yakın zaman önce yayımlanan e-kitap'ta, Alman attribution sağlayıcısı bu oranın %40 olduğunu hesaplıyor. Başka bir deyişle bir app'i silen kullanıcıların %40'ı app'i yeniden indiriyor.

Tipik bir app kullanıcısının yolculuğu, kısa bir bakışta şu şekilde ilerliyor:

  • Bir kullanıcı app'i yükler ve app'i ilk kullandığında belli bir sayıda event tamamlar (app'i açmak, satın alımlar, oynanan level vs.)
  • Eninde sonunda ilgileri azalır ve app'i kullanmayı bırakırlar. Bu kullanıcılar app'i telefonlarında tutarlar (lapse) ya da app'i kaldırırlar. (churn)
  • Bu kullanıcılar bir ya da birden fazla kere retargeting reklamlarıyla re-engage edilebilirler.
  • İdealinde app'inizi tekrar kurarlar ve reattribution'a doğru sayılırlar.

Churn oranları app türüne ve hedef kitlesine göre değişkenlik gösterirken eğlence ve yaşam app'leri en hızlı silinen app'lerdendir. Diğer tarafta e-ticaret ve seyahat app'lerini görüyoruz. Yeniden kurulumlar göz önüne alındığında yaşam, sosyal ve oyun app'leri en yüksek oranda yeniden yüklenen app'lerdir.

Kullanıcıların app kurulum ve silme işlemlerini takip etmeyen pazarlamacılar churn gibi önemli kullanıcı döngüsü bilgilerini ve hangi kaynaktan daha kaliteli kullanıcı geldiğini bilemiyorlar. Ayrıca, kullanıcıların app'leri silmelerinin arkasındaki nedenleri bilmek pazarlamacılara kullanıcı döngüsü hakkında çok daha fazla veri sağlar ve re-engagement yöntemlerini daha sağlıklı hale getirir. Retargeting ile geri kazanılan kullanıcılar, yeni kullanıcılara oranla %37 daha fazla ciro sağlıyor ve pazarlamacıların re-engagement aktivitelerini doğru yönetmeleri gerekiyor.

App kullanıcılarının yaşam döngülerini takip etmek hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Adjust tarafından yayımlanan ücretsiz e-kitabı indirebilirsiniz. Bu kitapta kullanıcıların ne zaman app'i kullanmayı bıraktıklarını ya da sildiklerini ve ne zaman geri geldiklerini daha derinlemesine araştırabilir, kurulum ve silme verilerini nasıl kullanabileceğinizi gerçek örneklerle daha iyi anlayabilirsiniz.

Daha fazla detay için: Kullanıcıların app yaşam döngüsünü anlamak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.